Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tieliikenteessä kuoli vuoden aikana 210 ihmistä, moottoripyöräilijoiden kuolemissa luku synkkeni edelliseen vuoteen verrattuna

Suomen tieliikenteessä kuoli kuluneen vuoden aikana yhteensä 210 ihmistä, Liikenneturva kertoo. Luku perustuu Tilastokeskuksen ennakkotietoihin tammi–marraskuulta ja Liikenneturvan keräämiin lehtitietoihin joulukuulta 2021. Luku voi vielä kasvaa, kun tilastot täsmentyvät ensi vuoden alussa.

Tieliikennekuolemien määrä pysyi Liikenneturvan mukaan edellisvuoden tasolla. Sen sijaan tieliikenteessä loukkaantuneiden määrä väheni noin kymmenyksellä vuoteen 2020 verrattuna.

Eri tienkäyttäjäryhmien kuolemissa ei tapahtunut suurta muutosta. Suhteellisesti isoin heilahdus oli motoristien kuolemissa: heitä menehtyi tieliikenteessä yhteensä 28, mikä on kymmenen enemmän kuin edellisvuonna.

– Kahden koronavuoden jälkeen voidaan havaita, ettei pandemia ole vähentänyt liikennekuolemia. Turvallisuus junnaa Suomessa paikallaan, Liikenneturvan tutkimuspäällikkö Juha Valtonen toteaa.