Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kahden ryhmän sunnuntaista välienselvittelyä Lahdessa tutkitaan murhana – poliisin mukaan ainakin osalla epäillyistä on kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen

Keskusrikospoliisi (KRP) tutkii kahden ryhmän välistä välienselvittelyä, jossa kuoli yksi ihminen ja yksi loukkaantui. Väkivaltainen kohtaaminen tapahtui Lahdessa sunnuntaina, kertoi KRP tiistaina.

Poliisin mukaan ainakin osalla epäillyistä on kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Tapausta tutkitaan murhana ja murhan yrityksenä.

– Poliisin tiedon mukaan välienselvittelyssä mukana olleista ainakin osalla on kytkös järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Käsityksemme mukaan ulkopuoliset eivät ole olleet vaarassa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jan Aarnisalo KRP:stä tiedotteessa.

Aarnisalo kertoi tiistaina STT:lle, että kiinni otettuja on kymmenkunta ja suurin osa heistä on pidätetty. Osan kiinni otetuista poliisi tavoitti tuoreeltaan, osan myöhään maanantai-iltana eri puolilta Lahtea. Suurin osa epäillyistä on Aarnisalon mukaan nyt tavoitettu.

Epäillyt pääosin Lahdesta

Yhteenotossa kuoli Aarnisalon mukaan 1970-luvulla syntynyt lahtelainen mies. Myös epäillyt ovat pääosin paikkakuntalaisia. Sitä, miten vakavat vammat yhteenotossa loukkaantunut on saanut, Aarnisalo ei tässä vaiheessa kommentoi.

Aarnisalo ei tutkinnan tässä vaiheessa kerro sitäkään, millaisilla aseilla ja missä osassa Lahtea yhteenotto tapahtui. Poliisin käsityksen mukaan kaksi ryhmää oli enemmän tai vähemmän suunnitellusti hankkiutunut yhteenottoon.

– Joitakin asioita kaksi erillistä ryhmää lähti selvittämään, sanoo Aarnisalo.

Aarnisalo ei myöskään vielä tarkenna sitä, millaisiin erimielisyyksiin väkivaltainen välienselvittely liittyi. Motiiveja selvitetään hänen mukaansa parhaillaan kuulusteluissa.

Tutkinta jatkuu teknisellä tutkinnalla sekä todistajien ja epäiltyjen kuulusteluilla.

Tapauksen tutkintavastuu oli aluksi Hämeen poliisilla, mutta maanantaina vastuu siirrettiin KRP:lle. Hämeen poliisi osallistuu tutkintaan keskusrikospoliisin yhteistyökumppanina.