Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Öljyntuottajamaat päättivät jatkaa tuotannon kasvattamista tammikuussa

Öljyn hinta kääntyi torstaina reippaaseen laskuun, kun öljyntuottajamaiden järjestö Opec ja sen ulkopuoliset suuret tuottajat päättivät jatkaa tuotannon kasvattamista tammikuussa. Viitelaadut WTI ja Brent laskivat 62 ja 65 dollariin tynnyriltä, joka on alin taso sitten viime elokuun.

Öljymaat ovat toukokuusta lähtien lisänneet päivittäistä tuotantoaan 400 000 tynnyrillä joka kuukausi.

Koronaviruksen omikronmuunnoksen leviämisen odotettiin johtavan siihen, että maat panevat lisäykset toistaiseksi jäihin. Tuottajamaiden etäkokous päätyi kuitenkin lyhyen keskustelun jälkeen tulokseen, että tuotannon kasvu saa jatkua.

Koronaviruksen omikronmuunnos heiluttelee öljymarkkinoita, ja matkustusrajoitukset saattavat painaa kysyntää ja hintoja.

Suuret öljyn kuluttajat, etunenässä Yhdysvallat, ovat peränneet tuotannon tuntuvaa lisäämistä, jotta hintojen nousua saataisiin hillittyä.

Yhdysvallat, Kiina, Intia ja Japani ovat kaikki ottaneet käyttöön öljyvarastonsa painaakseen raakaöljyn hintaa alaspäin. Omikron sai kuitenkin mittavammat seuraukset ja painoi öljyn hintaa jopa 15 prosentin laskuun.

Öljyntuottajamaat vähensivät tuotantoa tuntuvasti viime vuonna, kun koronapandemia syöksi kysynnän rajuun laskuun. Öljymarkkinoita saattaa heilauttaa myös Iran, jos neuvottelut sen ydinsopimuksesta tuottavat tulosta ja Iran pääsee jatkamaan öljynsä myyntiä.