Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Tampereen yliopiston yt-neuvottelut päättyivät – 107 ihmistä irtisanotaan

Tampereen yliopiston keskitettyjen tukipalveluiden yt-neuvottelut ovat päättyneet, ja niiden seurauksena irtisanotaan 107 ihmistä. Alkujaan tavoitteena oli 215 henkilötyövuoden vähennys.

Neuvottelujen perusteella 81 henkilölle tarjotaan uutta tukipalvelutehtävää yliopistossa.

Syyskuun jälkeen 39 ihmistä on irtisanoutunut tai jäänyt eläkkeelle, ja 27 otti vastaan neuvotteluissa sovitun eläkepaketin. Taloushallintoyhtiö Certian palvelukseen siirtyy liikkeenluovutuksella 46 henkilöä.

Neuvottelujen piirissä oli kaikkiaan 1 100 henkilöä. Muutoskeskustelut nykyisten tehtävien muuttumisesta ja päättymisestä käydään 16. joulukuuta mennessä. Yt-neuvottelujen tarkasta lopputulemasta tiedotetaan henkilöstölle sitä seuraavana päivänä.

Yt-neuvotteluja perusteltiin tarpeella saada tukipalvelujen mitoitus vastaamaan Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston fuusiossa syntyneen Tampereen yliopiston tarpeita. Fuusioituneen yliopiston toiminta käynnistyi vuoden 2019 alussa.

Yliopiston mukaan sen toiminnan tulos on ollut kolmen vuoden ajan raskaasti alijäämäinen. Henkilöstökulut ovat merkittävin kuluerä.