Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Tupakointikiellosta raivostunut mies puukotti kahta vartijaa Iisalmessa – tuomittiin kuuden vuoden vankeuteen

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi maanantaina vankeuteen miehen, joka puukotti kahta vartijaa kaupassa Iisalmessa elokuussa.

Ensimmäinen vartija kielsi miestä tupakoimasta sisällä, jolloin mies iski häntä useita kertoja puukolla. Kun toinen vartija tuli hätiin, mies puukotti myös häntä.

Oikeus katsoi, että mies syyllistyi kahteen tapon yritykseen. Asiassa ei tullut ilmi näyttöä siitä, että miehen tarkoituksena olisi ollut tappaa vartijat. Oikeuden mukaan miehen täytyi kuitenkin ymmärtää, että vartijoiden kuolema oli hänen menettelynsä varsin todennäköinen seuraus.

Mies tuomittiin myös törkeästä pahoinpitelystä erillisessä tapauksessa, jossa hän iski tuntemaansa miestä puukolla reiteen Iisalmen rautatieasemalla.

Miro Olavi Montonen, 22, sai kuuden vuoden vankeustuomion. Rangaistus sisältää viisi kuukautta jäännösrangaistusta aiemmasta tuomiosta, sillä mies oli tekojen aikaan ehdonalaisessa vapaudessa.