Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Vasemmistoliiton kansanedustajalle Suldaan Said Ahmedille postitettiin hirttosilmukka eduskuntaan

Vasemmistoliiton kansanedustaja Suldaan Said Ahmed kertoi torstaina saaneensa postitse hirttosilmukalle sidotun köyden eduskuntaan tällä viikolla. Hänen mukaansa hirttosilmukan seurana oli rasistinen viesti.

Said Ahmed painottaa, että kansanedustajien häirintä ja pelottelu jopa suorilla henkeen kohdistuvilla uhkauksilla vaarantaa demokratian toiminnan. Hänen mukaansa on kestämätöntä, että poliitikot joutuvat pelkäämään turvallisuutensa puolesta.

– Tämä vastenmielinen teko on vain osa siitä rasistisesta palautteesta sekä häirinnästä, jota olen politiikassa mukana ollessani saanut osakseni, Said Ahmed sanoi tiedotteessa.

Hänen mukaansa kyseessä ei ole yksittäistapaus. Useat kansanedustajat saavat jatkuvasti osakseen häirintää ja uhkailuja sisältäviä viestejä, joilla pyritään häiritsemään poliittista osallistumista.

Said Ahmed viittaa viime vuonna tehtyyn yhdenvertaisuusvaltuutetun selvitykseen , jonka mukaan afrikkalaistaustaiset suomalaiset kohtaavat rasismia arjessaan toistuvasti.

"Tällaista joutuu edelleen Suomessa kohtaamaan"

Hän kertoi pohtineensa pitkään, toisiko ylipäänsä tapauksen julkisuuteen, sillä tekijän tarkoituksena on todennäköisesti saada huomiota teolleen ja normalisoida rasistista uhkailua poliitikkoja kohtaan.

– Mietin, että on tärkeää näyttää myös julkisesti se, että tällaista tämä on. Tällaista joutuu edelleen Suomessa kohtaamaan 2020-luvulla. Haluan tehdä työtä sen eteen, ettei kenenkään lapsen tarvitsisi enää tulevaisuudessa kohdata tällaista.

Said Ahmedin mukaan virkavalta on tietoinen tapahtumasta.

Helsingin poliisin järjestelmästä ei ainakaan torstaina iltapäivällä löytynyt kuvaukseen sopivaa tapausta, poliisista kerrottiin STT:lle. Jos asiasta oli tehty sähköinen rikosilmoitus, sitä ei välttämättä ollut vielä kirjattu Helsingin poliisin järjestelmään.

Helsinkiläinen Said Ahmed on Suomen ensimmäinen somalitaustainen kansanedustaja. Hän nousi eduskuntaan tänä vuonna, kun Paavo Arhinmäki (vas.) siirtyi kuntavaalien jälkeen Helsingin apulaispormestariksi.