Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Mies tuomittiin vuosien vankeuteen lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista Etelä-Pohjanmaalla – etsi netistä uusia uhreja, vaikka oli jo tutkinnan kohteena

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona 45-vuotiaan miehen 6,5 vuoden vankeuteen lukuisista alaikäisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Uhreja hänellä oli yhteensä seitsemän.

Miehen rikokset ajoittuvat vuosiin 2015–2021. Oikeuden mukaan mies tutustui uhreista ensimmäiseen, kun tämä oli ala-asteikäinen ja kävi hoitamassa miehen koiraa. Mies ja uhri asuivat samassa naapurustossa, ja oikeuden mukaan mies ryhtyi suunnitelmallisesti rakentamaan luottamussuhdetta tähän.

Kun uhri oli yläasteikäinen, hänen käyntinsä miehen luona lisääntyivät. Osalla niistä oli mukana myös kaksi hänen samanikäistä ja samalla alueella asunutta ystäväänsä. Käräjäoikeuden tuomio on salattu, mutta siitä annetun julkisen selosteen mukaan mies kohdisti uhreihin vierailujen aikana erilaisia seksuaalisia tekoja. Korvaukseksi niistä mies antoi ja lupasi antaa uhreille muun muassa alkoholia ja tupakkaa.

Mies lähetti uhreille myös seksuaalisia tekoja kuvaavia teksti- ja Whatsapp-viestejä. Oikeuden mukaan esimerkiksi syksystä 2019 helmikuuhun 2020 miehen ja ensimmäisen uhrin välinen tekstiviestittely käsitti yli 4 500 viestiä, joista suurin osa liittyi erilaisiin seksuaalitekoihin tai niiden suunnitteluun.

Tuomittiin yli 45 000 euron korvauksiin

Kun poliisi ryhtyi tutkimaan asiaa ensimmäisten kolmen uhrin osalta, paljastui, että mies oli viestitellyt myös neljännen, tapahtuma-aikaan 14-vuotiaan uhrin kanssa. Näiden rikosepäilyjen takia mies oli vangittuna kuukauden ajan viime vuoden huhti-toukokuussa.

Oikeuden mukaan tämän vuoden kesäkuussa tuli vielä ilmi, että mies oli paria kuukautta aiemmin tutustunut netissä kolmeen uuteen uhriin, joista nuorin oli 12-vuotias.

Kaikkiaan mies tuomittiin 17:stä eri syytekohdasta, muun muassa neljästä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja neljästä seksuaalipalvelujen ostamisesta nuorelta. Vankeusrangaistuksen lisäksi käräjäoikeus tuomitsi hänet maksamaan uhreilleen erilaisia korvauksia yli 45 000 euroa.

STT ei kerro tuomitun nimeä uhrien yksityisyyden suojelemiseksi.