Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Pandemia ei ole lisännyt maksuhäiriöisten määrää, Suomen ulkoministeriö kehottaa suomalaisia poistumaan Etiopiasta välittömästi

Takuusäätiö: Pandemia ei ole lisännyt maksuhäiriöisten määrää

Maksuhäiriömerkintäisten suomalaisten määrä ei ole lisääntynyt korona-aikana, Takuusäätiöstä kerrotaan. Vuodesta 2010 vuoteen 2020 yhtäjaksoisesti jatkunut kasvu näyttää siis pysähtyneen. Takuusäätiö perustaa tietonsa Suomen Asiakastiedon maksuhäiriötilastoihin.

Takuusäätiössä oli pelätty päinvastaista tilannetta, sillä pandemian seurauksena monet pankit ja luottoyhtiöt kiristivät lainahanojaan. Monet ongelmallista velkatilannettaan uusilla veloilla rahoittaneet ihmiset eivät siis enää saaneetkaan lisää rahaa.

Tämä näkyi Takuusäätiössä viime vuoden kesällä merkittävästi kasvaneina asiakasyhteydenottoina. Takuusäätiöön ollaan entistä useammin yhteydessä jo ennen maksuhäiriömerkinnän saamista.

Tutkimus: Ravintola- ja tapahtuma-alalla työskentelevien katsotaan kärsineen koronasta eniten

Yhdeksän kymmenestä suomalaisesta arvioi, että ravintola-, kulttuuri-, taide- ja tapahtuma-alalla työskentelevät sekä matkailualan yrittäjät ovat kärsineet erittäin paljon tai melko paljon koronavirusepidemiasta. Asia käy ilmi Kunnallisalan kehittämissäätiön (KAKS) kyselytutkimuksesta.

Enemmistö suomalaisista otaksuu lähes kaikkien tahojen kärsineen koronasta ainakin melko paljon. Sen sijaan kaksi kolmesta kyselyyn vastanneesta katsoo, että oma elämä ei ole kovinkaan paljon tai lainkaan häiriintynyt epidemiasta.

Tutkimuksen toteutti Kantar TNS . Haastatteluja tehtiin yhteensä tuhat.

Suomen ulkoministeriö kehottaa suomalaisia poistumaan Etiopiasta välittömästi

Suomen ulkoministeriö kehottaa kaikkia Etiopiassa olevia suomalaisia poistumaan maasta välittömästi.

Etiopiaan julistettiin alkuviikosta koko maata koskeva hätätila. Suomen ulkoministeriön eilen päivitetyssä matkustustiedotteessa sanotaan, että ulkona liikkumista tulee välttää ja maassa oleskelevien tulee varata riittävästi vesi- ja ruokavaroja.

Etiopiassa on taisteltu vuoden ajan ja taistelujen pelätään kiihtyvän. Hallitusta vastaan taistelevat kapinalliset sanoivat keskiviikkona, että he voivat vallata maan pääkaupungin Addis Abeban kuukausien ellei viikkojen kuluessa.

Uutissuomalainen: Harrastamisen Suomen mallista harkitaan kirjausta lakiin

Niin kutsutun harrastamisen Suomen mallin jatkon varmistamiseksi harkitaan mallin kirjaamista lakiin, kertoo Uutissuomalainen. Opetus- ja kulttuuriministeriöstä kerrotaan Uutissuomalaiselle, että mahdollisen lakipykälän vaikutus on ollut tutkittavana työryhmässä.

Islannin kokemusten perusteella kehitetyn mallin ideana on taata peruskouluikäisille ilmaisia harrastusmahdollisuuksia koulupäivän yhteydessä. Tavoite on mukana nykyisessä hallitusohjelmassa.

Harrastamisen Suomen mallia on rakennettu työryhmän esityksen pohjalta, ja nyt sen vakiinnuttamiseksi etsitään keinoja.

Bidenin 1,2 biljoonan dollarin infrastruktuuripaketti meni läpi kongressissa

Yhdysvaltain kongressin edustajainhuone on hyväksynyt 1,2 biljoonan dollarin infrastruktuuripaketin. Äänestystä on kuvattu kumileimasimeksi, sillä moni republikaani oli asettunut tukemaan demokraattipresidentin uudistuspakettia.

Presidentti Joe Bidenin lakipaketilla kunnostetaan Yhdysvaltain rapistuvaa liikenneverkkoa ja tietoliikenneyhteyksiä ja luodaan samalla työpaikkoja. Sillä on määrä parantaa myös maan internetyhteyksiä.

Paketti meni elokuussa läpi senaatissa.

Edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi kertoi aiemmin, että äänestystä Bidenin sosiaaliturvaa laajentavasta lakipaketista sen sijaan lykättiin.

Netflixin ja Tom Hardyn suurelokuvan jälkitöitä tehdään Tampereella

Tampereella toimiva elokuvien digitaalisiin jälkitöihin erikoistunut Troll VFX -yhtiö tekee jälkitöitä brittinäyttelijä Tom Hardyn tähdittämään Havoc-toimintaelokuvaan. Elokuvan on tilannut Netflix .

Suomesta ei ole tehty aiemmin vfx-alihankintaa Havocin kokoiseen kansainväliseen tuotantoon. Troll VFX:n mukaan Havoc-tilaus on merkittävä koko Suomen jälkityö- eli vfx-alalle. Yhtiössä tilaus työllistää jopa 60 henkeä, mikä tuplaa sen henkilöstömäärän.

Troll VFX ei voi paljastaa hankkeen kokonaishintaa, mutta sitä kuvaillaan keskimääräisen suomalaiselokuvan suuruiseksi. Kotimaisen elokuvan keskibudjetti on 1,5 miljoonaa euroa.

Walesissa kuvatun Havocin jälkitöitä tehdään myös Lontoossa sekä muualla Euroopassa.

Tänään muistetaan menneitä sukupolvia ja juhlistetaan kaksikielistä Suomea

Tänään vietetään pyhäinpäivää, jolloin muistellaan menneitä sukupolvia ja kunnioitetaan vainajien muistoa. Perinteisiin kuuluu esimerkiksi viedä läheisten haudoille kukkia, kynttilöitä ja seppeleitä.

Lisäksi liput nostetaan tänään salkoon ruotsalaisuuden päivän kunniaksi. Päivä kunnioittaa Suomen kaksikielisyyttä sekä tekee näkyväksi ruotsin kieltä ja ruotsinkielistä kulttuuriperintöä Suomessa.

Ruotsalaisuuden päivää vietetään joka vuosi 6. marraskuuta. Pyhäinpäivää puolestaan juhlitaan 31. lokakuuta ja 6. marraskuuta välisenä aikana lauantaipäivänä.

Puljujärven maalikiri toi puhtia Edmontonille - NY Rangers kaatui jatkoajalla

Jääkiekon NHL:ssä Edmonton Oilersin Jesse Puljujärvi iski kaksi maalia New York Rangersia vastaan. Jatkoajalle venynyt ottelu päättyi lopulta Edmontonin 6–5-voittoon.

Oilersille eniten maaleja tehnyt Puljujärvi vastasi toisella jaksolla joukkueensa toisesta maalista, jolla edmontonilaiset lähtivät kirimään jo neljä maalia tehnyttä Rangersia. Suomalainen laukoi myös 4–4-tasoituksen kolmannessa erässä.

Kotijoukkue Oilersin maalilla vartioi Mikko Koskinen , joka torjui pelissä yhteensä 20 laukausta 25:stä.

Barcelona vahvisti Xavi Hernandezin tulon seuran päävalmentajaksi

Espanjalainen jalkapallon suurseura Barcelona on vahvistanut Xavi Hernandezin tulon seuran päävalmentajaksi. Verkkosivullaan seura toivottaa uuden valmentajan "tervetulleeksi takaisin kotiin".

Tiedotteen mukaan sopimus kattaa meneillään olevan kauden sekä kaksi seuraavaa.

Espanjalaisen edellinen seura al-Sadd kertoi jo aiemmin, että seurat olivat sopineet siirrosta. Tuolloin keskustelut ulosostoklausuulista olivat kuitenkin mediatietojen mukaan vielä kesken.

Xavi Hernandez pelasi Barcelonan edustusmiehistössä vuodesta 1998 kevääseen 2015. (Lähde: AFP)

Verstappen ehti Mercedes-kuskien edelle toisissa harjoituksissa

Formula ykkösten Meksikon gp:n harjoituspäivä toi tutut nimet tuloslistan kärkeen. Ensimmäisissä harjoituksissa Mercedes oli Valtteri Bottaksen johdolla nopein, mutta toisissa harjoituksissa Red Bullin Max Verstappen kiilasi nopeimmalla kierroksella ykköseksi.

Verstappenin nopein kirjaus oli 1.17,301. Bottas oli toinen hävittyään 0,424 sekuntia ja Verstappenin kanssa maailmanmestaruudesta kamppaileva Mercedeksen ykköstähti Lewis Hamilton kolmas. Hamilton jäi Verstappenista 0,509 sekuntia ja Bottaksesta 0,085 sekuntia.

Red Bullin Sergio Perez oli kotiyleisönsä edessä neljäs. Alfa Romeon Kimi Räikkönen oli avausharjoituksissa 12:s ja toisissa harjoituksissa 11:s, eroa kärkeen hänellä oli 1,54 sekuntia.

Markkasen Clevelandille tiukka voitto Torontosta

Koripallon NBA:ssa Lauri Markkasen edustama Cleveland Cavaliers on vienyt yhdellä pisteellä voiton Toronto Raptorsista. Peli päättyi Cavaliersin hyväksi lukemin 102–101.

Markkasta ei parketilla nähty. Suomalainen asetettiin viikolla liigan "terveys- ja turvallisuusprotokollaan". Protokollalistalle asetetaan, mikäli pelaajalla tai seurahenkilöstöön kuuluvalla on todettu koronavirustartunta tai hänet on todettu altistuneeksi tartunnalle.

Cavaliersin ja Raptorsin kohtaamisessa eniten pisteitä mätti Toronton Ogugua Anunoby , joka teki 23 pistettä. Kaksi pistettä vähemmän tehnyt Darius Garland oli Clevelandin tehokkain.