Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Applen ennätyksellinen 83,4 miljardin dollarin liikevaihto jäi analyytikoiden odotuksista

Laitevalmistaja Apple kertoo tehneensä heinä-syyskuussa liikevoittoa 20,5 miljardia Yhdysvaltojen dollaria. Liikevoitto kasvoi vuodentakaisesta noin 62 prosenttia.

Lisäksi Apple kertoi tiedotteessaan , että yhtiön liikevaihto oli ennätykselliset 83,4 miljardia dollaria. Vuosi sitten vastaavalla neljänneksellä liikevaihto oli 64,7 miljardia.

Applen talousjohtaja Luca Maestri kertoi liikevaihdon rikkoneen ennätyksiä kaikissa tuoteryhmissä ja maantieteellisissä segmenteissä.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan liikevaihto jäi silti analyytikoiden odotuksista noin miljardilla dollarilla.

Vaikka Applen älypuhelinten liikevaihto kasvoi vuodentakaisesta 47 prosentilla 38,9 miljardiin dollariin, se jäi muutaman miljardin päähän odotetusta tuloksesta.

Mikrosirupula vaikuttaa yhä Applen tuotantoon

Teknologiasektori on viime aikoina kärsinyt kansainvälisestä mikrosirupulasta, joka on varjostanut myös Applea päättyneellä neljänneksellä.

Yhtiön toimitusjohtaja Tim Cook varoitti jo heinäkuun lopulla, että tuotantoketjun rajoitteet vaikuttaisivat nyt päättyneellä neljänneksellä enemmän kuin sitä edeltävällä.

Apple tuskin pääsee aiemmin asetettuun tuotantotavoitteeseensa uudelle lippulaivapuhelimelleen.

Apple oli suunnitellut vuoden loppuun mennessä valmistavansa syyskuussa julkistettuja iPhone 13 -älypuhelimiaan 90 miljoonaa kappaletta, mutta joutunee tyytymään 80 miljoonaan kappaleeseen, sillä yhtiölle mikrosiruja valmistavat Texas Instruments ja Broadcom eivät pysty vastaamaan Applen kysyntään, kertoo uutistoimisto Bloomberg .

Alkavalla loka-joulukuun neljänneksellä liikevaihdon odotetaan kuitenkin kasvavan.

Bloombergin mukaan viimeisen neljänneksen liikevaihdon odotetaan nousevan 120 miljardiin dollariin, kun se viime vuonna oli vastaavalla neljänneksellä 111 miljardia.