Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Pörssikurssien nousu siivitti Ilmarisen sijoitussalkun tuoton yli 10 prosenttiin

Osakemarkkinoiden vahva kehitys nosti Ilmarisen sijoitussalkun tuoton tammi-syyskuussa 10,5 prosenttiin eli 5,6 miljardiin euroon. Vastaavaan aikaa viime vuonna eläkeyhtiön salkun tuotto oli 1,1 prosenttia.

Yhtiö kertoo, että sen sijoitusten markkina-arvo nousi 58,4 miljardiin euroon, kun vuotta aiemmin luku oli 53,3 miljardia euroa. Sijoitusten pitkän aikavälin keskituotto oli 6,1 prosenttia, joka vastaa 4,6 prosentin reaalivuosituottoa.

Tammi-syyskuun kokonaistulos nousi sijoitustoiminnan hyvän tuoton myötä 2,9 miljardiin euroon. Viime vuonna vastaavaan aikaan se oli 0,1 miljardia euroa tappiolla.

Ilmarisen toimitusjohtaja Jouko Pölönen kertoo, että tammi-syyskuun tulos oli vahva sekä sijoitustoiminnassa että asiakashankinnassa. Yhtiön vakavaraisuuspääoma nousi 15,4 miljardiin euroon, ja nettoasiakashankinta nousi maksutulolla mitattuna 230 miljoonaan euroon. Pölösen mukaan asiakashankinta on ollut onnistunutta ja asiakaspysyvyys erinomaista.

– Maailmantalous jatkoi nopeaa toipumista koronapandemian aiheuttamasta taantumasta. Nopea talouskasvu on kiihdyttänyt inflaatiota ja aiheuttanut pullonkauloja toimitusketjuihin. Kolmannen vuosineljänneksen aikana odotukset inflaation kiihtymisestä ja rahapolitiikan kiristymisestä vahvistuivat, mikä lisäsi sijoitusmarkkinoilla volatiliteettia ja alkuvuoden voimakas kurssinousu tasaantui, Pölönen sanoo tiedotteessa.

Ilmarisen salkussa pääomaisuusluokista parhaiten tuottivat osakesijoitukset, joiden tuotto oli runsaat 19 prosenttia. Korkosijoitukset tuottivat vajaat neljä prosenttia ja kiinteistösijoitukset runsaat neljä prosenttia, mutta muut sijoitukset tekivät tappiota lähes kaksi prosenttia.