Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Avi antoi Kuopiolle velvoittavan määräyksen kohentaa lasten ja nuorten mielenterveyspalvelut lainmukaisiksi

Itä-Suomen aluehallintovirasto (avi) on antanut Kuopion kaupungille velvoittavan määräyksen lasten ja nuorten mielenterveyspalvelujen järjestämisestä. Valvontapäätös velvoittaa Kuopion saattamaan lasten ja nuorten mielenterveyspalvelut lain edellyttämälle tasolle ensi maaliskuun loppuun mennessä.

Samalla avi velvoitti, että hoitoon pääsy lasten ja nuorten mielenterveyspalveluihin toteutuu Kuopiossa lainmukaisesti myös tulevaisuudessa. Määräystä voidaan tehostaa sakon uhalla.

Avi alkoi selvittää asiaa viime vuoden joulukuussa, kun lasten ja nuorten mielenterveysyksiköstä tehtiin epäkohtailmoitus. Ilmoituksen mukaan lasten ja nuorten hoitoon pääsy oli vaikeutunut, kun Kuopio oli esimerkiksi asettanut lähetesulun.

Viime kesäkuun lopulla Kuopion lasten tiimissä odotusaika-arvio oli kuusi kuukautta ja nuorten tiimissä yhdeksän kuukautta. Terveydenhuoltolain mukaan hoito on järjestettävä kolmessa kuukaudessa hoidon tarpeen toteamisesta.