Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sairaalahoidossa on 192 koronaviruksen aiheuttamaan tautiin sairastunutta, uusia koronakuolemia raportoitiin neljä

Suomessa on koronavirustartunnan vuoksi sairaalahoidossa tällä hetkellä 192 ihmistä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Sairastuneista tehohoidossa on 36. Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä on kasvanut keskiviikosta viidellä ihmisellä. Tehohoidossa puolestaan on saman verran koronapotilaita kuin keskiviikkona.

Perjantaina raportoitiin 723 uutta koronavirustartuntaa. Eilisen jälkeen Suomessa on kerrottu neljästä uudesta koronakuolemasta. Koronakuolemia on raportoitu Suomessa yhteensä 1 116.

Koronan ilmaantuvuusluku jatkaa kasvua. Viimeisen kahden viikon ajalta taudin ilmaantuvuus on noin 140, kun tätä edeltävien 14 päivän aikana ilmaantuvuus oli hieman yli 110.

Kaikkiaan Suomessa on raportoitu 149 897 vahvistettua tartuntaa koko pandemian aikana.

Toisen koronarokoteannoksen on Suomessa saanut 75 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä. Ensimmäisen koronarokoteannoksen on saanut 84,7 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä.

Koronarokotereaktiot eivät ole kuormittaneet erikoissairaanhoitoa

Koronarokotteen aiheuttamat päivystys- ja sairaalahoitoa vaativat reaktiot ovat jääneet Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella vähäisiksi.

Alueella annettujen rokoteannoksien määrä on yli 2,4 miljoonaa, mutta rokotusreaktioiden vuoksi hoitoon on hakeutunut Husin mukaan hyvin vähän potilaita. Samoin sairaalahoitoa koronarokotteesta aiheutuneiden oireiden tai haittavaikutusten vuoksi vaativien potilaiden määrä on jäänyt vähäiseksi.

Täysi rokotekattavuus Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella on 66,9 prosenttia. Suomalaisista 65,5 prosenttia on ottanut molemmat rokoteannokset.

----

Juttua on korjattu klo 12.52: Koronakuolemien kokonaismäärä on noussut eilisestä neljällä. Aiemmin jutussa luki virheellisesti, ettei uusia kuolemia ole raportoitu.