Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aluehallintovirasto määrää pakolliset terveystarkastukset myös Rauman telakan työmaille – tartuntoja todettu syyskuusta alkaen yli 200

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on antanut määräyksen pakollisista terveystarkastuksista Rauman telakan työmailla.

Päätös on tehty koronatartuntojen leviämisen hillitsemiseksi, avi kertoo tiedotteessaan. Tartuntoja on todettu telakalla syyskuun 17. päivästä alkaen yhteensä 213.

Terveystarkastus määrätään tartuntatautilain nojalla pakolliseksi kaikille, jotka työskentelevät Rauma Marine Constructions Oy :n (RMC), sen tytäryhtiöiden ja alihankkijoiden työmailla Rauman kaupungin alueella. Terveystarkastusten järjestäväksi tahoksi on velvoitettu Rauman kaupunki.

Avin ylijohtaja Leena Räsäsen mukaan päätös koskee noin 700–1 000 ihmistä.

– Tällä hetkellä telakkatyömaan tartunnat näyttelevät varsin suurta roolia Rauman ja koko Satakunnan alueen tartunnoissa, hän sanoo STT:lle.

Siksi aluehallintovirasto on Satakunnan sairaanhoitopiiriä ja Rauman kaupunkia kuultuaan todennut velvoitteet tarpeellisiksi ja välttämättömiksi.

– Monet Rauman kaupungin, telakan sekä sairaanhoitopiirin aiemmin tekemät toimet ovat olleet oikeansuuntaisia ja niillä on pystytty vaikuttamaan tautitilanteeseen. Nyt annetulla määräyksellä aluehallintovirasto haluaa tukea myönteistä kehitystä ja mahdollistaa vastuullisen toiminnan jatkossakin, avin tiedotteessa sanotaan.

Määräys on voimassa tästä päivästä alkaen 2. toukokuuta asti.

Jatkotartuntoja ei juuri ole todettu

Rauma Marine Constructionsin mukaan koronatilanne on rauhoittumassa Rauman telakalla tänään päätökseen saatujen laajojen testauksien myötä.

RMC:n mukaan jatkotartuntojen määrä on ollut vähäinen. Telakan työntekijöille on tehty alkuviikon aikana yli 350 koronatestiä. Positiivisen testituloksen saaneet henkilöt on asetettu eristykseen ja heidän lähikontaktinsa karanteeniin.

– Koronatilanne on Rauman telakalla paranemaan päin. 165 työntekijän eristys on päättynyt, eikä jatkotartuntoja telakan alueen ulkopuolelle ole juuri todettu. Telakalla on tehty koko koronaepidemian ajan hyvää työtä ja tehokkaita toimenpiteitä epidemian taltuttamiseksi. Aktiivinen yhteistyö ja selkeät toimintatavat ovat avainasemassa, johtava ylilääkäri Hannu Nordqvist kertoi tiedotteessa.

Eilen Lounais-Suomen aluehallintovirasto kertoi määränneensä pakolliset terveystarkastukset Meyer Turku Oy:n työmaiden alueella Turussa ja Kaarinassa. Päätöksen syyksi kerrottiin telakkatyömailla levinneet koronavirustartunnat.