Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Latinalaisessa Amerikassa ylitettiin synkkä merkkipaalu koronakuolemissa

Latinalaisessa Amerikassa raportoitujen koronavirukseen liittyvien kuolemien määrä ylitti perjantaina 1,5 miljoonan rajapyykin uutistoimisto AFP:n laskelmien mukaan. Tartuntoja alueella on kirjattu pandemian aikana yli 45 miljoonaa.

Eniten kuolemia on raportoitu 213 miljoonan asukkaan Brasiliassa, joka ylitti perjantaina 600 000 koronakuoleman rajapyykin. Todellisen lukeman arvioidaan olevan vielä suurempi. Brasilian koronatilanne on parantunut huomattavasti muutaman kuukauden takaisesta, jolloin 2 000 brasilialaista kuoli päivittäin covid-19-taudin seurauksena. Kuolemia kirjataan kuitenkin yhä satoja joka päivä.

Brasilian virallinen kuolinluku on maailman toiseksi suurin Yhdysvaltojen jälkeen.

Seuraavaksi eniten kuolemia Latinalaisen Amerikan maista on kirjattu Meksikossa (yli 281 000), Perussa (lähes 200 000), Kolumbiassa (yli 126 000) ja Argentiinassa (yli 115 000).

Alueen maista suhteellisesti pahiten on kärsinyt Peru, jossa koronakuolemia on kirjattu miljoonaa asukasta kohden yli 6 000.

Brasiliassa tilannetta on parantanut rokotustahti, joka on verkkaisen alun jälkeen kiihtynyt. Nyt maan väestöstä yli 71 prosenttia on saanut vähintään yhden rokoteannoksen ja yli 45 prosenttia molemmat annokset. Tärkeimmissä kaupungeissa kuten Sao Paulossa ja Rio de Janeirossa on alettu purkaa rajoituksia ja palata yhä normaalimpaan elämään.