Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Japanin prinsessan kauan odotettuja häitä juhlitaan loppukuusta

Japanissa prinsessa Mako, 29, avioituu lokakuun 26. päivä kihlattunsa Kei Komuron kanssa.

Mako on Japanin kruununprinssin tytär ja entisen keisarin Akihiton vanhin pojantytär, mutta menettää kuninkaallisen asemansa avioituessaan ei-kuninkaallisen sulhasensa kanssa.

Prinsessa ei aio noudattaa kuninkaallisia hääperinteitä eikä myöskään ota vastaan tavanomaista maksua keisarillisen perheen naisille, jotka menevät naimisiin ei-aatelisten kanssa. Häiden jälkeen parin odotetaan muuttavan Yhdysvaltoihin, jossa Komuro työskentelee asianajajana.

Mako ilmoitti avioaikeistaan jo vuonna 2017. Häitä piti alun perin juhlia vuotta myöhemmin, mutta niitä on lykätty muun muassa Komuron äidin talousongelmien vuoksi.

Makon kihlaus on nostanut Japanissa valokeilaan vanhakantaisen lainsäädännön, jonka nojalla prinsessat menettävät kuninkaallisen asemansa avioituessaan tavallisten ihmisten kanssa. Japanilaisia prinssejä laki ei koske.

Tiukat säännöt ovat herättäneet pelkoa kuninkaallisen perheen tulevaisuudesta. Maan lain mukaan ainoastaan poika voi nousta valtaistuimelle. Keisari Naruhitolla on vain kaksi miesperillistä.