Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Patentti- ja rekisterihallitus antoi Uros-yhtiölle aikarajan puuttuvien tilinpäätöstietojen toimittamiseen

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) on asettanut Uros -yhtiölle aikarajan vuoden 2019 tilinpäätöstietojen toimittamiseen.

Puuttuvat tiedot on toimitettava 13. tammikuuta mennessä. Jos puuttuvia tietoja ei toimiteta määräajassa, yritys voidaan määrätä selvitystilaan tai poistettavaksi rekisteristä.

STT uutisoi viime viikolla, että teknologiayhtiö Uroksen satumaisten voittojen takana ei välttämättä ole yhtiön ilmoittamien lukujen kuvaaman mittakaavan kokoista todellista liiketoimintaa.

Oululainen yhtiö nousi raskaaseen sarjaan vuonna 2018, kun se kertoi tehneensä 120 miljoonan euron liikevoiton. Yhtiön kassassa huikea tulos ei näkynyt, vaan vuoden päätteeksi konsernin kassa oli lähes tyhjä ja sillä oli 149 miljoonan euron myyntisaamiset.

Suuren yleisön tietoon yhtiö tuli maaliskuussa 2020, kun Tampereen tuleva monitoimiareena nimettiin pääsponsorinsa mukaan Uros Live -areenaksi.

Toimitusjohtajan vaihdoksesta kerrottiin viime viikolla

STT:n tietojen mukaan konsernin ulkopuolelta tullut voitto kirjattiin yhtiön Hongkongin tytäryhtiön tilinpäätökseen, joka ei ole julkinen. STT:n tietojen mukaan Hongkongin tytäryhtiöön ei tullut vuoden aikana uskottavaa positiivista kassavirtaa yhtiön ulkopuolelta, vaan myyntisaamiset vain kerääntyivät ja jatkoivat kasvuaan. Saamiset ovat esimerkiksi asiakkaiden velkoja yhtiölle. STT:n tietojen mukaan Uros ei jostain syystä pyrkinyt aktiivisesti perimään myyntisaamisia, mutta ei myöskään alaskirjannut niitä.

Uroksen vuoden 2018 tilinpäätös on viimeisin, jonka tilintarkastaja on hyväksynyt. Sen jälkeen Uros ei ole toimittanut tilintarkastettuja tilinpäätöksiä kaupparekisteriin Patentti- ja rekisterihallituksen toistuvista pyynnöistä huolimatta.

Yhtiö kertoi viime viikolla vaihtavansa toimitusjohtajaksi tähän asti Suomen maajohtajana ja teknologiajohtajana toimineen Rauno Jokelaisen, joka aloittaa tehtävässä lokakuun alussa.