Turun vanhuspalveluyksikön väkivallantekoa tutkitaan kuolemantuottamuksena sekä kahtena törkeänä pahoinpitelynä

Väkivallanteossa kuoli yksi vanhuspalveluyksikön asukas väkivallan seurauksena ja toinen uhri joutui sairaalahoitoon vammojen vuoksi. RONI LEHTI / LEHTIKUVA

Ville Väänänen / STT

Turun Kurjenmäkikodissa tiistaina tapahtunutta väkivallantekoa tutkitaan kuolemantuottamuksena ja kahtena törkeänä pahoinpitelynä, kertoo Lounais-Suomen poliisi. Poliisi kertoo tiedotteessa, että rikosnimikkeet ovat tarkentuneet esitutkinnassa.

Väkivallanteossa kuoli yksi vanhuspalveluyksikön asukas väkivallan seurauksena ja toinen uhri joutui sairaalahoitoon vammojen vuoksi.

– Teknisen ja taktisen tutkinnan myötä tapauksen rikosnimikkeet ovat muuttuneet. Asiaa tutkitaan tässä vaiheessa kuolemantuottamuksena ja kahtena törkeänä pahoinpitelynä, tutkintaa johtava rikoskomisario Kristiina Kontio sanoo tiedotteessa.

Poliisin mukaan rikosnimikkeet saattavat edelleen muuttua tutkinnan edetessä.

Teknisen tutkinnan tuloksia aikaisintaan ensi viikolla

Poliisi kertoo kuulleensa useita ihmisiä ja kuulusteluja jatketaan edelleen.

– Selvitämme vielä muun muassa väkivallanteon tarkkaa ajankohtaa. Koska suurin osa yksikön asukkaista on muistisairaita ja ikääntyneitä henkilöitä, emme kuitenkaan pääse kuulemaan kaikkia asianosaisia, Kontio sanoo.

Poliisin mukaan todennäköinen epäilty tekijä on yksikön asukas, ja hänet on siirretty pois Kurjenmäkikodista. Asukkaiden yksityisyydensuojaan vedoten poliisi ei kommentoi epäillyn tämänhetkistä sijaintia. Ketään ei ole kuitenkaan vangittuna.

– Esitutkinta on yhä alkuvaiheessa. Teknisen tutkinnan tulokset valmistuvat aikaisintaan ensi viikolla, Kontio kertoo.

Poliisi selvittää osana esitutkintaa myös muun muassa vastuukysymyksiä Turun kaupungin järjestämissä vanhus- ja vammaispalveluissa.

Uhrit olivat samassa huoneessa

Kurjenmäkikoti on Turun kaupungin vanhuspalveluyksikkö. Turun kaupungin hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden sosiaali- ja terveysjohtaja Riitta Liuksa kertoi keskiviikkona tiedotustilaisuudessa, että väkivallanteon uhrit löydettiin tiistaina puolenyön aikaan, mutta tarkempi tapahtuma-aika ei ollut tiedossa.

Kaupungin mukaan yksikössä oli tapahtumien aikaan asiakasmitoituksen mukaisesti kaksi yöhoitajaa. Yksikön hoitajamitoitus on 0,78 eli yli lain vaatiman minimin.

Väkivallanteon uhrit olivat majoittuneina kahden hengen huoneessa, jonka ovet olivat auki eikä niitä voi lukita.

Kommentoi

Mainos: Warkauden Lehti

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin