THL:n lauantain koronaluvuissa mukana vain perjantaiaamupäivän THL:lle ilmoitetut tartunnat – sunnuntain koronaluvut tulevat todennäköisesti näyttämään normaalia suuremmilta

THL kertoo tuoreet luvut koronatartunnoista päivittäin. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

STT

Suomessa tänään raportoitu koronatartuntojen pieni määrä on virheellinen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta (THL) kerrotaan STT:lle. THL:n tiedonhallintajohtaja Aleksi Yrttiaho kertoo, että järjestelmän laskenta-ajo on myöhästynyt.

THL kertoi aiemmin, että Suomessa olisi tänään raportoitu vain 87 uutta koronatartuntaa. Viime päivinä määrä on ollut huomattavasti tätä suurempi, kun THL on raportoinut useita satoja tartuntoja päivässä.

– Tässä luvussa on mukana vain perjantaiaamupäivän lukuja. Vastavuoroisesti olettaen, että ajot menevät onnistuneesti läpi sunnuntaina, luvut tulevat sunnuntain osalta näyttämään normaalia suuremmilta, sanoo Yrttiaho.

Normaali käytäntö on, että päivän aikana THL:lle raportoidaan sairaanhoitopiireistä useamman päivän aikana tehtyjen testien tuloksia, joista suurin osa on edellisen vuorokauden aikana tehtyjen testien satoa. THL:n luku taas muodostuu Yrttiahon mukaan viimeisen vuorokauden aikana THL:lle raportoiduista luvuista.

Perjantaina THL raportoi 561 uutta tartuntaa.

Koronarokotteen toisen annoksen saanut 52,5 prosenttia väestöstä

Suomessa koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut noin 4,02 miljoonaa ihmistä eli 72,3 prosenttia väestöstä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Toisen annoksen on puolestaan saanut noin 2,92 miljoonaa ihmistä eli 52,5 prosenttia väestöstä.

Ensimmäisen rokoteannoksen saaneiden määrä on noussut eilisestä noin 6 500:lla. Toisen rokoteannoksen saaneiden määrä kasvoi vuorokaudessa runsaalla 37 000:lla.

Prosenttiluvuissa on huomioitu koko Suomen väestö, ei vain rokotettava väestö eli yli 12-vuotiaat.

Kommentoi