WHO: Norsunluurannikon epäilty ebolatartunta osoittautui perättömäksi

Aiemman testituloksen vuoksi Norsunluurannikolla käynnistettiin laaja operaatio potilaan lähikontaktien jäljittämiseksi ja rokottamiseksi. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan ei ole todisteita siitä, että Norsunluurannikolle saapunut guinealaisnainen olisi sairastanut ebolaa. Järjestön arvio perustuu ranskalaisen laboratorion tekemään analyysiin.

Aiemmin elokuussa positiivisen testituloksen ebolasta antanutta guinealaista pidettiin Norsunluurannikon ensimmäisenä tautitapauksena sitten vuoden 1994.

Testituloksen vuoksi maassa käynnistettiin laaja operaatio potilaan lähikontaktien jäljittämiseksi ja rokottamiseksi. 140:llä naisen kanssa kontaktissa olleella ei ole todettu oireita tai positiivisia testituloksia. Naisen sairastumisen syytä tutkitaan edelleen.

Ebola on erittäin vaarallinen virustauti, joka tarttuu suorassa kosketuksessa sairastuneen tai kuolleen henkilön eritteiden tai veren kanssa. Tauti aiheuttaa kuumetta ja vakavimmissa tapauksissa pysäyttämätöntä verenvuotoa.

Kommentoi

Mainos: Warkauden Lehti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty