Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtioneuvosto päätti, mistä maista Suomeen pääsee ilman todistuksia ja testejä

Suomeen saapuvilta ei keskiviikosta lähtien edellytetä koronavirustestiä tai -todistusta, jos matkustaja tulee seuraavista paikoista: Hongkong, Kiina, Macao, Malta, Taiwan, Unkari, Uusi-Seelanti, Puola, Vatikaani, Norjan Omasvuonon, Kaivuonon, Raisin, Koutokeinon, Kaarasjoen, Tenon, Uuniemen ja Etelä-Varangin kunta sekä Ruotsin Haaparannan, Kiirunan, Pajalan ja Ylitornion kunta.

Valtioneuvosto antoi tiistaina asiasta asetuksen.

Näistä paikoista tulevilta henkilöiltä ei myöskään edellytetä toista koronatestiä 72–120 tunnin kuluessa Suomeen saapumisesta.

Helsingin Sanomien mukaan niin sanottuja vihreitä maita arvioidaan jatkossa myös lähtömaan rokotuskattavuuden perusteella.

– Maan rokotuskattavuus on osa sitä kokonaisarviointia, jolla arvioidaan, mistä maista tai alueilta tulevat matkustajat voivat saapua maahan ilman rajojen terveysturvallisuustoimenpiteitä, sosiaali- ja terveysministeriön osastopäällikkö Taneli Puumalainen kertoi sähköpostitse HS:lle.