Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Veikkauksen tulos heikkeni rahtusen – koronapandemia leikkasi pelitoiminnan tuottoja

Veikkauksen tammi-kesäkuun tulos oli 330,2 miljoonaa euroa, mikä oli vajaan prosentin vähemmän kuin viime vuoden alkupuoliskolla.

Koronapandemiasta johtuvilla rajoituksilla ja erityisjärjestelyillä oli Veikkauksen mukaan suuri vaikutus liiketoimintaan alkuvuonna.

Veikkauksessa arvioidaan, että koronapandemiasta johtuvien rajoitusten ja pelihaittojen vähentämiseksi toteutettavien vastuullisuustoimenpiteiden vuoksi yhtiö ei tänä vuonna voi saavuttaa valtion tämän vuoden talousarvioon kirjattua 778 miljoonan euron tuottoarviota.

Veikkauksen tammi-kesäkuun tilikauden pelitoiminnan tuotto eli pelikate oli 527,1 miljoonaa euroa, mikä oli reilut 13 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden alkupuoliskolla. Pelikatteen laskuun vaikutti erityisesti koronapandemia.

Veikkauksen arvion mukaan koronapandemia heikensi yhtiön pelikatetta alkuvuonna noin 150 miljoonan euron edestä.

Peliautomaatit kiinni useita kuukausia

Eniten koronapandemia vaikutti peliautomaatteihin, joiden tuottama pelikate laski yli 67 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Koronapandemiaan liittyvien toimenpiteiden vuoksi peliautomaatit olivat katsauskaudella alueen epidemiatilanteesta riippuen joko kokonaan tai osittain kiinni yhteensä noin neljän kuukauden ajan.

Vedonlyöntipelien pelikate sen sijaan kasvoi katsauskaudella reilut 57 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Kasvun taustalla oli urheilutarjonnan elpyminen lähes korona-aikaa edeltävälle tasolle. Touko-kesäkuussa pelatut jääkiekon MM-kisat ja kesäkuussa alkaneet jalkapallon EM-kisat vauhdittivat kehitystä.

Veikkauksen pelien pelaamisen kokonaisvolyymi oli tammi-kesäkuussa noin 3,2 miljardia euroa.