Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Kahden japanilaismiehen epäillään kuolleen pilaantuneen koronarokotteen vuoksi

Japanissa tutkitaan tapausta, jossa kahden miehen epäillään kuolleen, kun he saivat Modernan koronarokotteen jonka epäillään olevan peräisin pilaantuneesta rokote-erästä.

Japanin terveysministeriön mukaan 30- ja 38-vuotiaat miehet kuolivat lauantaina. Tapausta tukitaan edelleen, eikä syy-yhteyttä ole vielä vahvistettu.

Kummallekin miehelle nousi kuume sen jälkeen kun he olivat saaneet rokotteen. He eivät kärsineet allergioista eivätkä kuuluneet muutenkaan terveytensä puolesta riskiryhmiin.

Epäilyjen vuoksi Japanin terveysviranomaiset ovat panneet toistaiseksi käyttökieltoon yli 1,6 miljoonaa Modernan koronarokoteannosta. Rokotteita on toimitettu yli 800 rokotekeskukseen ympäri Japania.

Noin 44 prosenttia Japanin väestöstä on saanut täyden rokotesuojan. Koronatartuntojen määrä on Japanissakin noussut rajusti erittäin herkästi leviävän deltavariantin vuoksi.

Intiassa annettiin ennätysmäiset kymmenen miljoonaa koronarokoteannosta päivän aikana

Intiassa on ensimmäistä kertaa annettu yli kymmenen miljoonaa koronarokoteannosta yhden päivän aikana, kertoivat viranomaiset lauantaina. Aikaisempi ennätys oli 9,2 miljoonaa rokotetta päivässä.

Intian tavoitteena on ollut rokottaa noin 1,1 miljardia ihmistä vuoden loppuun mennessä, mutta pula rokotteista, huono hallinto ja rokotevastaisuus ovat hidastaneet tahtia. Vasta noin 15 prosenttia intialaisista on saanut kaksi rokoteannosta, vaikka rokotukset alkoivat jo tammikuussa.

Koronatartuntojen määrä Intiassa on laskenut voimakkaasti keväästä, jolloin maan terveydenhuoltojärjestelmä vajosi romahduspisteeseen tartuntojen vuoksi. Lähes kaikki koronarajoitukset on purettu, vaikka asiantuntijat ovat varoittaneet, että seuraava tartunta-aalto saattaa olla tulossa jo ensi kuussa, kun vuotuisia uskonnollisia juhlia aletaan järjestää.

Intiassa on rekisteröity yli 32 miljoonaa koronavirustartuntaa ja vajaat 440 000 viruksen aiheuttamaan tautiin kuollutta. Maassa on noin 1,3 miljardia asukasta.

Intian tilastojen tartunta- ja kuolleisuuslukuja pidetään yleisesti aivan liian pieninä. Asiantuntijoiden mukaan todelliset luvut voivat olla jopa neljä kertaa korkeampia.