Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Koko maan junaliikennettä häirinnyt sähköratavaurio on saatu korjattua, mutta viivästyksiä ja peruutuksia on loppupäivän ajan

Pirkanmaan Tampereen ja Parkanon välisen rataosuuden sähköratavaurio on saatu korjattua, VR kertoo. Ensimmäiset junat olivat liikkeellä hieman aamukahdeksan jälkeen.

Vian vaikutukset tulevat näkymään kaukojunien viivästyksinä ja osamatkaperuutuksina loppupäivän ajan.

– Nyt puretaan jonoa. Ei ole tarkkaa arviota, missä vaiheessa kaikki junat saadaan liikkeelle. Teemme kaikkemme, että matka jatkuu mahdollisimman pian, kertoo Julia Stolp VR:n viestinnästä.

Sähköratavaurion vuoksi peruttiin useita aamun junia Vaasasta, Kokkolasta ja Oulusta Tampereelle sekä Helsingistä Tampereen pohjoispuolelle meneviä junia. Perutut junat pidetään peruttuina, VR:ltä kerrotaan.

VR kehottaa seuraamaan tarkempia tietoja perutuista vuoroista sivuiltaan .

Illalla lähteneet yöjunat, jotka ovat odottaneet radan aukeamista Tampereella, Kokkolassa ja Seinäjoella jatkavat matkaa reilusti aikataulustaan myöhässä. Esimerkiksi intercity Kemijärveltä Helsinkiin on myöhässä lähes kuusi tuntia.

Junaliikenne pääradalla keskeytettiin puolenyön jälkeen. Fintrafficin rataliikennekeskus arvioi alun perin, että sähköratavaurion korjaus kestäisi puoleenpäivään. Vika saatiin korjattua hieman ennen kahdeksaa aamulla. VR:n mukaan sähköratavaurio oli tapahtunut Ylöjärven Karhejärven ja Ikaalisten Sisätön välillä.

Helsingin rautatieasema ruuhkautunut, vuoroja peruttu

Helsingistä lähtevä junaliikenne seisahti aamuseitsemän aikaan kokonaan liikenteenohjausjärjestelmän vian takia. Junaliikenne keskeytyi kokonaan vajaaksi tunniksi, kunnes vika saatiin korjattua.

– Se (häiriö) sattui juuri ruuhka-ajan alkuun. Helsingin ratapiha on edelleen aika ruuhkainen. Pasila–Helsinki-välillä matka-aika on saattanut olla huomattavasti normaalia pidempi, kertoi liikennepäällikkö Mari Helander Fintrafficilta STT:lle puoli kymmenen aikaan.

Vika vaikuttaa Fintrafficin mukaan koko aamupäivän ajan Helsingin julkiseen liikenteeseen, sillä kaluste- ja henkilöstökiertoja meni sekaisin junien seisahduksen vuoksi. Yksittäisiä junia ja busseja on peruttu ja lähtöjä voi olla myöhässä.

VR:n mukaan häiriöllä ei ollut tekemistä Tampereen ja Parkanon välisen rataosuuden sähköratavaurion kanssa.