Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomessa raportoitiin 781 uutta koronavirustartuntaa – toissaviikonlopun festivaaleilta kymmeniä tartuntoja Oulussa ja Kuopiossa

Suomessa raportoitiin tiistaina 781 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Kahden viime viikon aikana on raportoitu 9 385 tartuntaa, mikä on 4 414 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Yhteensä Suomessa on pandemian alusta lähtien raportoitu 113 437 koronatartuntaa.

Koronarokotteen toisen annoksen on saanut nyt noin 2,16 miljoonaa ihmistä eli 38,9 prosenttia Suomen väestöstä.

Rokotteen ensimmäisen annoksen on saanut noin 3,74 miljoonaa ihmistä eli 67,4 prosenttia väestöstä.

Pohjois-Pohjanmaa kiihtymisvaiheeseen

Pohjois-Pohjanmaa siirtyy koronaepidemian perustasolta kiihtymisvaiheeseen, tiedotti Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri tiistaina.

Tilanne on huonontunut erityisesti Oulussa. Tartunnan saaneet ovat pääosin nuoria ja rokottamattomia.

Valtaosa alueella todetuista tartunnoista on liittynyt joukkotapahtumiin ja ravintoloihin. Perustason alueella ravintoloilla ei ole ollut ylimääräisiä aukiolo- tai anniskeluaikarajoituksia.

Oulussa järjestettiin toissaviikonloppuna Qstock-festivaali, jonka seurauksena syntyi Oulussa ylilääkäri Terhi Nevalaisen arvion mukaan muutamien kymmenien ihmisten tartuntaketju.

– Qstockia edelsi jonkin verran ravintolatartuntoja. Sitten tuli iso festari, mistä tartunnat etenivät kaveripiireihin ja perheisiin, Nevalainen kertoo.

Kuopion viime päivien tartunnoista lähes puolet Kuopiorockista

Toissaviikonloppuna järjestettiin myös Kuopiorock, johon yhdistettyjä tartuntatapauksia on Kuopiossa todettu ainakin 23 kuopiolaisella, kertoi kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Raija Savolainen tiistaina. Kuopion neljän edellisen päivän tartunnoista se on vähän alle puolet.

– Suurin osa tartunnoista on sellaisia, ettei voi sanoa, onko ne saatu Kuopiorockista vai ravintoloista, sillä ne liittyvät vahvasti toisiinsa, Savolainen kertoo.

Savolaisen tiedossa ovat vain kuopiolaisten tartunnat, joten tapahtumasta saatuja tartuntoja on todennäköisesti todettu muillakin paikkakunnilla.