Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Pelijätti Nintendon tulos putosi pandemiapelaamisen hiipuessa

Japanilaisen pelialan jättiläisen Nintendon tulos putosi edellisellä vuosineljänneksellä.

Yhtiön kertoi tehneensä huhti–kesäkuussa 92,7 miljardin jenin (714 miljoonan dollarin) tuloksen, mikä jäi vuotta aiemmasta vajaat 13 prosenttia. Pelikonsolien ja muun tekniikan myynti laski runsaan viidenneksen viime vuodesta ja myös ohjelmisto- eli pelimyynti laski 10 prosenttia.

Yhtiö kuitenkin piti koko vuoden tulosennusteensa ennallaan.

Nintendo kertoi maaliskuussa päättyneen tulosvuoden aikana ennätyksellisistä tuloksista. Koronapandemian myötä lisääntynyt kotonaolo on siivittänyt peliyhtiöiden tulosta ympäri maailman.

Ace Research Instituten analyytikko Hideki Yasuda arvioi uutistoimisto AFP:lle, että koronasulkujen edistämä pelibuumi on hiipumassa. Hänen mukaansa yhtiöllä on myöhemmin aikaa päivittää koko tulosvuotta koskeva ennusteensa.

Yasudan mukaan globaali puolijohdepula voi olla haaste Nintendolle monien suuryritysten tapaan.

Hän huomautti myös, että yhtiön konsolien suosio on usein ollut suurimmillaan kolmannen vuoden aikana julkaistusta, minkä jälkeen niiden myynti on alkanut hiipua. Yhtiön suosittu pelikonsoli Switch, jota voi käyttää sekä televisioon kytkettynä että akun varassa tien päällä, julkaistiin vuonna 2017.