Koronatartuntojen määrä Kiinassa kasvussa – sotilaita komennettiin valvomaan Sydneyn koronakaranteenia Australiassa

Koronavirus on heinäkuun jälkeen levinnyt yli 20 kaupunkiin ympäri Kiinaa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Kiinassa rekisteröitiin maanantaina liki sata uutta koronavirustartuntaa. Määrä on kasvussa, sillä sunnuntaina kerrottiin 75 tartunnasta.

Tartuntojen määrät ovat kasvaneet sen jälkeen kun koronaviruksen deltamuunnosta löytyi Nanjingin lentokentältä Jiangsun maakunnasta heinäkuussa. Kaupungin yli yhdeksälle miljoonalle asukkaalle on sen jälkeen tehty kolme kierrosta koronatestejä ja satojatuhansia on pantu karanteeniin.

Virus on heinäkuun jälkeen levinnyt yli 20 kaupunkiin ympäri Kiinaa. Viranomaiset ovat rajoittaneet voimakkaasti liikennettä niihin maakuntiin, joissa tartuntoja on ollut.

Kiinan mukaan suurin syy viruksen leviämiseen on ollut parhaillaan menossa oleva matkailukausi.

Kiinan terveysviranomaisten mukaan maassa on annettu noin 1,65 miljardia koronarokotusta. Viranomaiset eivät ole kertoneet, kuinka moni kiinalainen on jo saanut täyden rokotesuojan.

Sotilaita komennettiin valvomaan Sydneyn karanteenia

Australiassa viranomaiset ovat komentaneet satoja sotilaita maan suurimpaan kaupunkiin Sydneyyn valvomaan kaupungin koronakaranteenia.

Yli viisi miljoonaa asukasta on nyt jo kuudetta viikkoa tiukassa koronakaranteenissa. Erittäin nopeasti leviävän koronan deltavariantin vuoksi kaupungissa on rekisteröity yli 3 600 koronatartuntaa kesäkuun puolenvälin jälkeen.

Rajoitusten on määrä jatkua kuluvan kuun loppuun. Kotoa saa poistua vain töihin, harrastamaan liikuntaa, välttämättömille ostoksille tai lääkäriin ja apteekkiin.

Rajoituksia ei kuitenkaan ole noudatettu riittävän hyvin, minkä vuoksi viranomaiset lisäävät valvontaa.

Uuden Etelä-Walesin osavaltiossa sijaitsevaan Sydneyyn komennettiin 300 sotilasta. Osavaltiossa on jo entuudestaan 250 sotilasta valvomassa hotelleja ja lentokenttiä.

Australian asukkaista vasta noin 14 prosenttia on rokotettu täysin. Pääministeri Scott Morrisonin mukaan rajoituksia tullaan purkamaan hitaasti eikä maan rajoja avata ennen kuin 80 prosenttia väestöstä on saatu täysin rokotettua.

Kommentoi