Israel tarjoaa koronarokotteen kolmatta annosta 60 vuotta täyttäneille, Nippon tv: Japanissa ensi kertaa yli 10 000 koronatartuntaa vuorokaudessa

Epidemian pahenemisesta Japanissa kertoo myös se, että kesäolympialaisia isännöivässä Tokiossa kirjattiin torstaina ennätykselliset liki 3 900 uutta koronatartuntaa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Israel tuo ensimmäisenä maana maailmassa koronarokotteen kolmannen annoksen väestönsä saataville. Asiasta ilmoitti maan pääministeri Naftali Bennett televisioidussa lausunnossaan torstaina.

Pfizer-Biontechin rokotteen kolmatta annosta tarjotaan sunnuntaista lähtien niille 60 vuotta täyttäneille, jotka on rokotettu koronaa vastaan yli viisi kuukautta sitten.

Syynä lisärokotuksiin on se, että koronaviruksen deltamuunnos on levinnyt Israelissa nopeasti korkeasta rokotusasteesta huolimatta.

Israel teki päätöksen kolmannen rokotteen tarjoamisesta siitä huolimatta, että Maailman terveysjärjestö (WHO) painotti äskettäin, että ennen kolmatta rokotuskierrosta on annettava edes yksi rokote niille, jotka eivät ole sitä vielä saaneet.

Köyhien maiden väestöstä suuri osa on edelleen kokonaan rokottamatta.

Kesäolympialaisia isännöivässä Tokiossa kirjattiin torstaina ennätykselliset liki 3 900 uutta koronatartuntaa

Japanissa on todettu ensi kertaa yli 10 000 koronatartuntaa vuorokaudessa, kertoo Nippon tv. Epidemian pahenemisesta Japanissa kertoo myös se, että kesäolympialaisia isännöivässä Tokiossa kirjattiin torstaina ennätykselliset liki 3 900 uutta koronatartuntaa.

Pandemian aikana Japanin tartuntojen ja kuolonuhrien lukumäärät ovat olleet suhteellisen matalia, mutta nyt maan tilanne on heikentynyt viikossa selvästi.

Olympiakisoihin on määrätty Japanissa tiukat turvatoimet tartuntojen estämiseksi. Sekä urheilijat että muut kisoihin osallistuvat joutuvat tiuhaan esimerkiksi koronatesteihin.

Koronarokotteita annettu yli neljä miljardia annosta maailmanlaajuisesti

Koronarokotteita on nyt annettu yli neljä miljardia annosta maailmanlaajuisesti. Suuri osa rokotteista on käytetty Kiinassa, jonka väestölle on annettu 1,6 miljardia rokoteannosta.

Globaali rokotustahti on laskenut hieman. Annettujen rokoteannosten määrän nousu kolmesta neljään miljardiin kesti 30 päivää, kun edellinen miljardi rokotetta saatiin annetuksi 26 päivässä.

Ensimmäisen miljardin saavuttaminen kesti 140 päivää ja toisen 40 päivää.

Muista maista Intia on jakanut runsaat 450 miljoonaa rokoteannosta ja Yhdysvallat yli 340 miljoonaa annosta.

Rokottamisen jakautuminen rikkaiden ja köyhempien maiden välillä on ollut epätasaista. Jälkimmäisissä on käytetty vain keskimäärin 1,6 rokoteannosta sataa asukasta kohden, kun rikkaimmissa maissa luku on 97 annosta per sata asukasta.

Kommentoi

Mainos: Warkauden Lehti

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin