Koronasulkua vastaan protestoineet nujakoivat poliisin kanssa Australiassa – useita mielenosoittajia pidätettiin

Koronamääräyksiä vastaan on osoitettu mieltä Sydneyn lisäksi myös muun muassa Melbournessa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Australiassa Sydneyssä tuhannet ihmiset ovat uhmanneet koronamääräyksiä ja osoittaneet mieltään tiukkaa sulkua vastaan. Osa mielenosoittajista päätyi nujakoimaan poliisin kanssa, ja useita heistä pidätettiin.

Koronamääräyksiä vastaan on osoitettu mieltä myös muun muassa Melbournessa.

Tiukka koronasulku Sydneyn alueella on jatkunut jo useita viikkoja. Viranomaiset ovat vihjanneet, että rajoituksia voitaisiin jatkaa jopa lokakuulle.

Australian koronaluvut ovat pysyneet Eurooppaan verrattuna alhaisina, mutta viranomaiset ovat huolissaan etenkin uuden, erittäin tarttuvan deltamuunnoksen leviämisestä. Huolta lisää se, että vasta noin 11 prosentilla kansasta on täysi rokotussuoja.

Viiden miljoonan asukkaan Sydney on Uuden Etelä-Walesin pääkaupunki. Osavaltiossa on tänään raportoitu 163 uutta koronavirustartuntaa, mikä uutiskanava ABC:n mukaan on suurin määrä deltavariantin rantautumisen jälkeen.

Australiassa on kaikkiaan noin 25 miljoonaa asukasta, ja noin puolet heistä on tiukkojen sulkutoimien alaisia eri puolilla maata.

Deltamuunnos leviää

Latinalaisen Amerikan ja Karibian alueen koronavirustartuntojen määrä on noussut yli 40 miljoonan.

Uutistoimisto AFP:n kokoamien tietojen mukaan tartuntoja on pandemian alusta lähtien raportoitu alueella noin 40 074 000. Koronaan liittyviä kuolemia on kirjattu noin 1 353 000. Luvut perustuvat virallisiin tietoihin.

Tartunnat ovat ampaisseet tällä viikolla kasvuun eri puolilla maailmaa deltamuunnoksen vuoksi. Kaikkiaan tartuntoja on raportoitu pandemian aikana noin 193 miljoonaa ja virukseen liittyviä kuolemia runsaasti yli neljä miljoonaa.

Kommentoi

Mainos: Warkauden Lehti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty