Sää lämpenee viikonloppua kohden – alkavalla viikolla helle tekee paluun liki koko maahan

Maanantaina Suomessa päästään Pohjois-Pohjanmaata myöten hellelukemiin. -RIIKKA SEPPÄLÄ SILJA-RIIKKA SEPPÄLÄ / LEHTIKUVA

Elias Peltonen / STT

Viime aikoina hieman viilentynyt sää on pikkuhiljaa lämpenemässä lauantain ja sunnuntain aikana, kertoo Ilmatieteen laitos.

Lauantaina päästään jo lähelle hellelukemia eteläisessä ja läntisessä Suomessa. Idässä ja pohjoisessa elohopea jää 15–20 asteen välille.

– Sunnuntaina ollaan jo yleisemmin 25 asteen tuntumassa maan etelä- ja keskiosissa. Monin paikoin menee varmaan ylikin hellerajan, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jani Sorsa.

Pohjoisessa sunnuntai on vielä suhteellisen viileä. Keski- ja Pohjois-Lapissa on noin 15 astetta, mutta Pohjois-Pohjanmaalla, Etelä-Lapissa ja Kainuussa lämpötila nousee yli 20 asteen.

Viikonloppuna sateet ovat vähissä. Pohjois-Lapissa on satunnaista kuuroilua. Sunnuntaina Kainuussa ja Koillismaalla on pieni ukkoskuurojen mahdollisuus.

– Se on vielä auki toteutuvatko ne vai ei, koska ilma on kuivanpuoleista. Kosteus ei välttämättä riitä isompiin ukkoskuuroihin, Sorsa kertoo.

Keskiviikkona sateet viilentävät säätä etelässä ja lounaassa

Alkuviikko jatkuu poutaisena ja sää lämpenee entisestään. Maanantaina Suomessa päästään Pohjois-Pohjanmaata myöten hellelukemiin.

– Silloin ollaan jo hyvin lähellä 30 astetta, jonka ylitys on jo ihan mahdollinen, Sorsa kertoo.

Tiistaista tulee todennäköisesti alkuviikon lämpimin päivä. Silloin helteet yltävät melkein pohjoisimpaan Lappiin asti. Eteläisessä ja keskisessä Suomessa päivän ylin lämpötila on 30 asteen tienoilla.

Maanantaina ja tiistaina yksittäiset sadekuurot ovat mahdollisia.

Keskiviikkona lounaaseen ja etelään saapuu sateita, jotka viilentävät lämpötilaa alle hellelukemien. Pohjoisemmassa lämpötila pysyttelee keskiviikkona vielä 25–30 asteen välissä.

Torstaina sateet leviävät pohjoisemmaksi. Maan keskivaiheille on vielä torstaiksi luvattu helteitä, mutta etelään levittyvä yhtenäinen sadealue laskee lämpötilaa entisestään.

Kommentoi

Mainos: Warkauden Lehti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty