Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Poliisi tutkii rikosepäilyä: Nuoren postinjakajan epäillään jättäneen jakamatta yli 2 000 lähetystä Porissa

Porissa Satakunnassa poliisi tutkii rikosepäilyä, jossa postinjakajan epäillään jättäneen jakamatta yli 2 000 lähetystä. Häiriö postinjakelussa on koskenut Itä-Porin asuinaluetta.

Jakamatta jääneet ja avaamattomat postit löydettiin toukokuussa Postin lukitusta pukukaapista, kun lukkoja päivitettiin. Postia epäillään jääneen jakamatta toukokuun 2019 ja helmikuun 2020 välillä.

– Tämänhetkisen tiedon mukaan jokainen jakamaton lähetys on löydetty, ja lähetysten vastaanottajat ovat selvillä, Lounais-Suomen poliisi kertoi tiedotteessaan.

Rikosylikomisario Toni Sjöblom pitää tapausta harvinaislaatuisena.

– Sen kokemuksen perusteella, mitä minulla on, pidän kyllä erittäin harvinaisena. En ole koskaan aikaisemmin kuullut tämän laajuisesta ja tämän mittaluokan häiriöstä, hän sanoo STT:lle.

Asianomistajille kirje

Postia jaettiin alueella myös rikosepäilyn ajanjaksolla. Sjöblom kertoo, että Posti ei ollut saanut alueelta asiakaspalautetta häiriöstä sellaista määrää, että se olisi kiinnittänyt huomiota.

Poliisi kuvailee postinjakajaa nuoreksi ja kokemattomaksi. Epäilty ei enää ole Postin palveluksessa. Sjöblom ei kommentoi esimerkiksi epäillyn tarkkaa ikää tai sitä, mitä tämä on sanonut kuulusteluissa.

Tapausta tutkitaan muun muassa törkeänä tietoliikenteen häirintänä. Rikosylikomisarion mukaan Postin arvio on, että tapaus koskettaa noin 500–600:ta ihmistä.

Posti ja Lounais-Suomen poliisi ovat yhteistyössä suoraan yhteydessä vastaanottajiin, joiden postit ovat jääneet jakamatta. Yhteyttä otetaan kirjeitse vastaanottajan tapahtuma-aikaiseen osoitteeseen. Mukana tulee toimintaohjeet rikosoikeudellisten vaatimusten ja korvausvaatimusten tekemiseksi.

Sjöblom kertoo, että kirjeiden pitäisi olla vastaanottajilla ensi viikolla. Asianomistajilta pyydetään kirjeissä tietoja elokuun loppuun mennessä.