Jyväskylässä sairaala Novassa evakuoitiin vuodeosasto potilaan sytytettyä vuodevaatteita palamaan – hoitajat sammuttivat palon käsisammuttimella

Jyväskylässä Sairaala Novassa syttyi tiistaina alkuyöstä tulipalo, jonka vuoksi potilaat evakuoitiin toiselle osastolle, kertoo Keski-Suomen pelastuslaitos.

Pelastuslaitoksen mukaan sairaalan potilas oli sytyttänyt pienen kasan vuodevaatteita palamaan.

– Hoitajat toimivat mallikkaasti ja sammuttivat palon käsisammuttimella. Sairaalan turvallisuuskoulutus on ollut onnistunutta, pelastuslaitoksen tiedotteessa kiiteltiin.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen palomestari Olli Markkanen kertoi STT:lle aamuviiden aikaan, että osastolla syttynyt tulipalo oli varsin pieni, eikä siitä koitunut suuria vahinkoja.

Markkasen mukaan ilmoitus tulipalosta tuli tiistaina alkuyöstä puoli kolmen aikoihin. Pelastuslaitoksen mukaan kyseessä oli automaattinen palohälytys.

Potilaat palaamassa jo takaisin osastolle

– Palo on tapahtunut sisätautien keuhko-osaston puolella, eli vuodeosastolla, kertoo johtajaylihoitaja Heljä Lundgrén-Laine Keski-Suomen sairaanhoitopiiristä.

Osastolta evakuoitiin kymmenkunta potilasta, jotka kaikki voivat johtajaylihoitajan mukaan hyvin. Evakuoidut potilaat pääsevät palaamaan osastolle jo tänään lounasaikaan. Pelastuslaitos kertoi yöllä, että osasto olisi suljettuna vielä seuraavankin yön.

Pelastuslaitos ja sairaalan oma henkilökunta on tarkastanut osaston tilat.

Palomestarin käsityksen mukaan evakuointi on tehty todennäköisesti varotoimena. Hän toteaa tulesta syntyvän kuitenkin aina savua. Suurempaa leviämisvaaraa tulipalosta ei ole nähtävästi kuitenkaan aiheutunut.

– Savuhaittaa olisi ollut enemmän, jos sitä ei olisi käsisammuttimella sammutettu. Lähtökohtaisestihan sairaalat on rakennettu sellaisista materiaaleista, että palo ei pääse leviämään, vaikka se pääsisi enemmänkin syttymään, Markkanen kertoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut