Hollantilainen toimittaja Peter de Vries kuoli vammoihinsa sairaalassa

Hollantilaiset ovat muistaneet murhattua Peter de Vriesiä kukkasin Amsterdamin keskustassa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Hollantilainen rikostoimittaja Peter de Vries on kuollut ampumisessa saamiinsa vammoihin sairaalassa, kertoivat hollantilaiset tiedotusvälineet torstaina. De Vriesiä ammuttiin lähietäisyydeltä useita kertoja puolisentoista viikkoa sitten Amsterdamissa.

– Peter taisteli loppuun asti, mutta hän hävisi, kertoi hänen perheensä lausunnossaan kaupalliselle radio- ja televisioyhtiölle RTL:lle .

Viime viikon perjantaina ampumisesta epäillyt kaksi miestä olivat oikeuden edessä. Hollantilaisten tiedotusvälineiden mukaan epäillyt ovat 35-vuotias Hollannissa asuva Puolan kansalainen ja 21-vuotias rotterdamilaismies. Heistä 35-vuotiaan arvellaan ajaneen pakoautoa ja 21-vuotiaan painaneen liipaisinta.

64-vuotias de Vries tutki järjestäytynyttä rikollisuutta ja jengirikollisuutta Hollannissa ja kansainvälisesti. Hollantilaismedian mukaan de Vriesiä oli uhkailtu vuosien varrella useaan otteeseen.

Amsterdamin pormestari Femke Halsema ylisti viime viikolla pelotonta toimittajaa.

– Peter R. de Vries on meidän kaikkien kansallissankari, harvinaislaatuinen ja rohkea toimittaja, väsymätön oikeuden tavoittelija, täydellisen puolueeton ja oman tiensä kulkija, Halsema sanoi tiedotustilaisuudessa.

– Hän puolusti huonompiosaisia, murhatun lapsen vanhempia, väärin tuomittuja, hän jatkoi.

Kommentoi