Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joka neljäs on saanut kaksi annosta koronarokotetta – tänään Suomessa raportoitu 383 uutta koronatartuntaa ja kaksi uutta koronakuolemaa

Suomessa joka neljäs on saanut kaksi annosta koronarokotetta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Koronarokotteen kaksi annosta on saanut nyt noin 1,39 miljoonaa ihmistä eli 25 prosenttia väestöstä. Toisen annoksen saaneiden määrä nousi eilisestä liki 33 000:lla.

Ensimmäisen rokoteannoksen osalta rokotuskattavuus on nyt 62,8 prosenttia, mikä tarkoittaa noin 3,48:aa miljoonaa ihmistä. Ensimmäisen annoksen saaneiden raportoitu määrä kasvoi vuorokaudessa lähes 19 000:lla.

Tänään Suomessa on raportoitu 383 uutta koronavirustartuntaa.

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 2 955 tartuntaa, mikä on 1 443 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa 98 888.

Kahden edeltävän viikon ajalla tautitapaukset ovat painottuneet koko pandemian aikaa enemmän 20–29-vuotiaiden ikäryhmään. Myös 10–19-vuotiaiden ikäryhmän osuus on korostunut aiempaan verrattuna.

THL tiedotti tänään kahdesta uudesta koronaan liittyvästä kuolemantapauksesta viime keskiviikon jälkeen. Tautiin liittyviä kuolemia on ilmoitettu Suomessa yhteensä 978. Tautiin liittyvien kuolemantapausten määrä perustuu Suomen tartuntatautirekisterin tietoihin, jotka voivat tarkentua takautuvasti.

Päijät-Hämeessä on eniten tartuntoja suhteessa asukaslukuun

Koronaviruksen kahden viikon ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on 53, kun se edellisellä kahden viikon jaksolla oli 27. Luvut ovat pyöristettyjä.

Suurin ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirissä, jossa se on yli 114. Ilmaantuvuusluku on korkea myös Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (88), Kymenlaakson sairaanhoitopiirissä (72) ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä (64).

Pienintä ilmaantuvuus on Ahvenanmaalla (3) ja Keski-Pohjanmaan alueella (4).

Koronavirukseen liittyvän taudin vuoksi sairaalahoidossa on Suomessa THL:n mukaan 44 ihmistä, joista tehohoidossa on 10.

Maanantaina sairaalahoidossa oli yhteensä 43 ihmistä, joista tehohoidossa oli kahdeksan.