THL: Suomessa on raportoitu 133 uutta koronavirustartuntaa – sairaalahoidossa 43 ihmistä

Suomessa on raportoitu tänään 133 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kahden viime viikon aikana on raportoitu 2 807 tartuntaa, mikä on 1 454 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Koronaviruksen ilmaantuvuus on koko maassa nyt noin 51 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden viimeksi kuluneilta kahdelta viikolta. Tätä edeltävillä kahdella viikolla ilmaantuvuusluku oli 24. Luvut ovat pyöristettyjä.

Suurinta ilmaantuvuus on Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirissä, jossa on todettu 97 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden kahden viime viikon aikana. Seuraavaksi suurinta ilmaantuvuus on Helsingin ja Uudenmaan (84) sekä Kymenlaakson (74) sairaanhoitopiireissä.

Vähiten tartuntoja suhteessa väkilukuun on Keski-Pohjanmaalla (3), Ahvenanmaalla (3), Länsi-Pohjassa (5) ja Pohjois-Pohjanmaalla (8).

Tehohoidossa kahdeksan ihmistä

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut Suomessa lähes 3,47 miljoonaa ihmistä eli 62,4 prosenttia väestöstä, THL kertoo.

Ensimmäisen annoksen saaneiden määrä on noussut eilisestä noin 3 500:lla.

Toisen annoksen rokotuskattavuus on nyt 24,4 prosenttia, mikä tarkoittaa noin 1,35:tä miljoonaa ihmistä. Toisen rokoteannoksen saaneiden määrä kasvoi vuorokaudessa noin 11 000:lla.

Sairaalahoidossa koronavirukseen liittyvän taudin vuoksi on Suomessa tällä hetkellä 43 ihmistä. Tehohoidossa heistä on kahdeksan ihmistä.

Sairaalahoidossa olevien määrä on noussut yhdellä viime perjantaista, jolloin THL viimeksi päivitti lukua. Tehohoidossa olevien määrä on pysynyt samana kuin perjantaina.

THL raportoi koronavirukseen Suomessa liittyvät kuolemantapaukset keskiviikkoisin.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa pandemian aikana 98 215.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut