Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

HBL: Pohjola-Nordenin ex-pääsihteeriä epäillään satojen tuhansien eurojen väärinkäytöksistä, yhdistys ja säätiö tekevät rikosilmoituksen

Pohjola-Nordenissa epäillään sen entisen pääsihteerin Michael Oksasen siirtäneen satoja tuhansia euroja tukisäätiön varoja omille pankkitileilleen, kertoi Hufvudstadsbladet sunnuntaina. Lehden mukaan kyse on yhteensä 265 650 eurosta. HBL:n mukaan yhdistys ja säätiö tekevät Oksasesta rikosilmoituksen.

Lehti on kertonut aiemmin, että Oksasen epäillään käyttäneen väärin noin 80 000 euroa yhdistyksen varoja.

Oksasen on epäilty myös muun muassa nostaneen perusteettomia kilometrikorvauksia ja ottaneen itselleen autoedun ilman työnantajan lupaa. Oksanen irtisanoutui tehtävästään toukokuussa.

Pohjoismaista yhteistyötä edistävä Pohjola-Norden aloitti maaliskuussa erityistilintarkastuksen rahankäytöstä.

Seuraavaksi Helsingin pormestariksi valittu Juhana Vartiainen (kok.) on Pohjola-Nordenin yhdistyksen ja säätiön puheenjohtaja.

– Se oli tietysti yllätys. Mutta ehkä ei enää 100-prosenttinen yllätys. Tähän asti olen epäillyt, että hän (Oksanen) on pikkuroisto, mutta nyt on kyse paljon vakavimmista asioista, Vartiainen kertoi HBL:lle.

HBL kirjoitti sunnuntaina julkaistussa jutussaan, ettei se ollut tavoittanut Oksasta.