Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Trooppinen Elsa-myrsky runtelee Karibiaa – ainakin kolme kuollut

Karibialla ainakin kolme ihmistä on kuollut trooppisen Elsa-myrskyn seurauksena, kertovat viranomaiset. Uutistoimisto AFP kertoo, että kaksi kuolemaa vahvistettiin Dominikaanisessa tasavallassa ja yksi Saint Lucian saarella.

Kuubassa on varauduttu myrskyyn laajoilla evakuoinneilla, kertoo muun muassa valtiojohtoinen Radio Havana Cuba . Uutistoimisto AP kirjoittaa, että Kuubassa on evakuoitu 180 000 ihmistä.

Yhdysvaltain kansallinen hurrikaanikeskus (NHC) antoi sunnuntaina trooppisen myrskyn varoituksen Kuubaan, Jamaikalle ja osiin Yhdysvaltain Floridaa.

Keskuksen mukaan tuulen nopeus oli sunnuntaina enimmillään 26,8 metriä sekunnissa. Perjantaina tuuli oli kovempaa. Tuolloin tuulen nopeus oli 33,5 metriä sekunnissa, minkä jälkeen myrsky heikkeni hurrikaanista trooppiseksi myrskyksi.

Caribbean Disaster Emergency Management Agency sanoi, että tuulet ovat aiheuttaneet sähkökatkoja ja katkoksia vedenjakelussa.

Myrsky on tuonut mukanaan rankkasateita, joiden pelätään aiheuttavan tulvia.

Suomen aikaa varhain maanantaina myrsky oli yhdysvaltalaisen NBC-kanavan mukaan saapumassa Kuubaan. Sen on ennustettu saapuvan heikentyen Floridaan tiistaina tai keskiviikkona.