Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvalloissa presidenttipari valmistautuu kansallispäivän kunniaksi järjestettävään juhlaan

Yhdysvalloissa presidentti Joe Biden valmistautuu puolisonsa Jill Bidenin kanssa järjestämään suuren kansallispäivän juhlan. He ovat kutsuneet vähintään tuhat sotilasta, ensihoitajaa, poliisia ja palomiestä vieraaksi Valkoiseen taloon. Kansallispäivää vietetään 4. heinäkuuta.

Kyse on Bidenin virkaanastujaisten jälkeen Valkoisen talon laajimmasta tapahtumasta, jonne vieraat saapuvat paikalle.

Valkoisen talon virkailija sanoi lausunnossaan, että presidentti juhlistaisi koronaviruksen vastaisen työn edistymistä. Samalla presidentti viestisi myös, että työ on kaikkea muuta kuin ohi.

Biden oli toivonut, että 70 prosenttia yhdysvaltalaisesta aikuisväestöstä olisi rokotettu kansallispäivään mennessä. Aivan tähän ei päästy, sillä Yhdysvaltain tautikeskuksen (CDC) tilastot näyttävät noin 67:ää prosenttia, kertoo uutistoimisto AP .

Valkoisen talon juhlien vastustajat ovat ilmaisseet huolensa siitä, että kuvat juhlimisista voivat antaa väärän viestin, koska vain 46 prosenttia amerikkalaisista on täysin rokotettu. Lisäksi Yhdysvalloissa on alhaisen rokotuskattavuuden alueita, joissa esiintyy herkästi tarttuvaa koronaviruksen deltamuunnosta.

Terveysviranomaisten mukaan esimerkiksi Utahissa, Missourissa, Arkansasissa ja Wyomingissa on alueita, joilla sairaalat ovat jälleen täyttymässä koronapotilaista.