Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

HS: Fiva katsoo, että työeläkeyhtiö Elo ei ole edistynyt riittävästi hallinto- ja ohjausjärjestelmää koskevien ongelmien ratkaisemisessa

Finanssivalvonta (Fiva) katsoo, että työeläkeyhtiö Elo ei ole edistynyt riittävästi hallinto- ja ohjausjärjestelmää koskevien ongelmien ratkaisemisessa. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat . Lehden mukaan Fiva haluaa Elon hallintoneuvostolta, hallitukselta ja johtoryhmiltä kirjalliset suunnitelmat hallinnon sotkujen ratkaisemiseksi tämän vuoden aikana.

Fiva haluaa muun muassa selvittää, miten Elon johtoelinten asiantuntemusta työeläkeasioissa voi lisätä.

HS:n mukaan Fivan näkemys ilmenee Elon hallituksen saamasta kirjeestä, joka on päivätty kesäkuun puoliväliin.

Fiva asetti joulukuussa asiamiehen valvomaan Elon toimintaa. Tuolloin Fivan mukaan Elon toiminnassa oli esiintynyt taitamattomuutta ja varomattomuutta, joka ilmeni viime vuoden keväänä, kun koronan synnyttämä talouskriisi aiheutti voimakasta heiluntaa markkinoilla.

HS:n mukaan Fiva kertoo kesäkuisessa kirjeessään Elon hallitukselle, että Elon hallinnolliset ongelmat koskevat koko yhtiötä aina hallintoneuvostosta toimivan johdon yksittäisten henkilöiden kyvykkyyteen. Tämän vuoksi asiamiehen tehtävää on syytä jatkaa. Alun perin Fivalla oli mahdollisuus päättää asiamiehen tehtävän lakkaamisesta kesäkuussa.