Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mediat: Kaksi terveydenhuollon keskeistä lakia kumottiin etuajassa, syynä kirjoitusvirhe sote-uudistukseen kuuluvassa laissa

Terveydenhuollon perustaan kuuluvat kansanterveyslaki ja erikoissairaanhoitolaki on epähuomiossa kumottu kaksi vuotta etuajassa. Syynä on jo hyväksyttyyn, sote-uudistukseen kuuluvaan lakiin jäänyt kirjoitusvirhe.

Aiheesta uutisoivat muun muassa Verkkouutiset , Iltalehti ja Helsingin Sanomat.

Lain sisältämän virheen huomasi juristi, esittelijäneuvos Ville Hinkkanen, joka kertoi asiasta Twitterissä . Tätä kautta asia tuli myös sosiaali- ja terveysministeriön (STM) tietoon.

– Voimaanpanolain 69. pykälässä viitataan kolmospykälään, kun sen pitäisi olla kakkonen. Asiasta on nyt keskusteltu eduskunnan kanssa, että se on kirjoitusvirhe ja eduskunnan kanssa se korjataan kakkoseksi, hallitusneuvos Auli Valli-Lintu kertoi Iltalehdelle.

Tarkoituksena oli, että kyseiset lait kumotaan vuonna 2023, kun sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä vastaavat hyvinvointialueet aloittavat toimintansa.

STM:n hallitusneuvoksen mukaan korjaus tehdään eduskunnan vastaukseen ja julkaistaan säädöskokoelmassa.