Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pikaruokaketju KFC rantautuu Suomeen, ravintolat tulossa pääkaupunkiseudulle ja Turkuun

Uppopaistettua kanaa tarjoava pikaruokaketju Kentucky Fried Chicken avaa syksyllä ensimmäiset neljä ravintolaa Suomeen. Ravintoloita tulee Espooseen kaksi, Helsinkiin ja Turkuun yksi.

Kaikki pääkaupunkiseudun ravintolat sijoittuvat kauppakeskuksiin, Espoossa Isoon Omenaan ja Selloon, Helsingissä Itikseen ja Turussa Hamburger Börs -rakennukseen kauppatorin kupeesta.

– Brändinä haluamme olla heti siellä, missä ihmisetkin ovat, sanoi KFC Finlandin toimitusjohtaja Janne Einola tiedotteessa.

Ketju aikoo palkata lähes 200 ihmistä ravintoloihinsa.

– Koronapandemian aiheuttamat haasteet ovat olleet kouriintuntuvia erityisesti ravintola-alalla, ja toivomme omalla panoksellamme vaikuttavamme alan työllisyystilanteeseen positiivisesti koko Suomessa, Einola totesi.

Suomeen avattavien Kentucky Fried Chicken -ravintoloiden taustalla on virolainen ravintola- ja viihdealalla toimiva Apollo Group , jolle on myönnetty Suomeen avattavien ravintoloiden franchise-oikeudet.

Amerikkalainen KFC-ketju on toiminut yli 75 vuotta. Ketjuun kuuluu yli 23 000 ravintolaa yli 140 maassa.