Venäjällä jälleen ennätysmäärä koronakuolemia: 669 vuorokaudessa

Venäjä on ilmoittanut jälleen uudesta ennätysmäärästä koronavirukseen liittyviä kuolemia. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Venäjä on ilmoittanut jälleen uudesta ennätysmäärästä koronavirukseen liittyviä kuolemia. 24 tunnin aikana Venäjällä todettiin 669 koronaan liittyvää kuolemantapausta, ilmoitti maan hallitus.

Venäjän koronatartuntojen ja -kuolemien arvioidaan lähteneen nousuun, koska viruksen erittäin tarttuva deltavariantti on yleistynyt maassa.

Presidentti Vladimir Putinin odotetaan kommentoivan tartuntojen ja kuolonuhrien määrän kasvua tämän päivän televisioesiintymisessään, joka alkoi puoliltapäivin Suomen aikaa.

Saksa saanut USA:n kiinni rokotustahdissa

Saksa on saanut kiinni Yhdysvallat koronaviruksen vastaisten rokotteiden antamisen tahdissa. Saksa on viime aikoina onnistunut nopeuttamaan rokotustahtiaan. Nyt 55 prosenttia väestöstä on saanut yhden ja 37 prosenttia kaksi koronapiikkiä, kertoi Saksan terveysministeri Jens Spahn keskiviikkona Twitterissä .

Ministeri muistutti saksalaisia, että viruksen deltamuunnoksen takia on tärkeää, että mahdollisimman moni ottaa koronarokotteen.

Australiassa jo seitsemän kaupunkia on koronasulun piirissä, kertoo BBC . Sulkujen tarkoituksena on estää herkästi tarttuvan deltamuunnoksen leviäminen.

Kaikkiaan 12 miljoonaa australialaista on määrätty pysymään kodeissaan. Poistua saa vain välttämättömästä syystä, kuten esimerkiksi kauppaan ja lääkäriin. Monet päättäjät ovat maassa vaatineet nopeampaa rokotustahtia. Vasta viisi prosenttia väestöstä on saanut kaksi koronarokoteannosta.

Kommentoi

Mainos: Warkauden Lehti

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin