Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sony osti Suomen vanhimman pelistudion Housemarquen

Playstation-pelikonsoleista tunnetun japanilaisen laitevalmistajan Sonyn tytäryhtiö Sony Interactive Entertainment on ostanut suomalaisen Housemarquen , joka jatkaa toimintaansa Sonyn sisäisenä pelistudiona. Asiasta kerrotaan Playstation Studiosin virallisessa blogissa.

Housemarque on viime aikoina saanut osakseen positiivista julkisuutta pelitalon Playstation 5 -konsolille kehittämän ja Sonyn julkaiseman Returnal-pelin ilmestymisen jälkeen. Peli otettiin kriitikoiden parissa vastaan myönteisesti.

Mahdollista myyntimenestystä on varjostanut globaali pula uusista Playstation 5 -laitteista. Laitepulan takia kaikki mahdollisesti halukkaat pelaajat eivät siis ole päässeet käsiksi itse peliin, joka julkaistiin yksinoikeudella vain Playstation 5:lle.

Helsinkiläinen Housemarque on Suomen vanhin yhä toiminnassa oleva pelitalo. Se syntyi vuonna 1995 Bloodhousen ja Terramarquen yhdistyessä.

Kauppahintaa ei kerrottu julkisuuteen.

Sony haalii ansioituneita studioita

Housemarque on tehnyt läheistä yhteistyötä Sonyn kanssa jo vuosien ajan, joten siirtymä Sonyn sisäiseksi studioksi ei ole äkillinen käänne.

– Olemme innoissamme liittyessämme lopultakin Playstation Studios -perheeseen! Tämä antaa studiollemme kirkkaan tulevaisuuden ja vakaan pohjan jatkaa pelimekaniikkaan keskittyvien kokemusten kehittämistä ja tämän modernin taiteenmuodon rajojen laajentamista, kommentoi Housemarquen perustajiin kuuluva Ilari Kuittinen tiedotteessa.

Housemarque on ensimmäinen suomalainen pelitalo Sonyn tallissa. Sonyn taktiikkana on ollut haalia omaan talliinsa monia ansioituneita studioita ympäri maailmaa, jotta nämä tekisivät pelejä yksinoikeudella Playstation-konsoleille.

Housemarquen ohella Sonyn omiin studioihin kuuluvat esimerkiksi Horizon: Zero Dawn -pelistä tunnettu hollantilainen Guerrilla Games ja pelisarjoista The Last of Us ja Uncharted tunnettu yhdysvaltalainen Naughty Dog .