Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Trump piti kampanjatyylisen tilaisuuden, ei määritellyt poliittisia tavoitteitaan

Yhdysvaltain edellinen presidentti Donald Trump on pitänyt ensimmäisen suuren kampanjatyylisen tilaisuuden virkakautensa päättymisen jälkeen. Trump ei määritellyt Ohion osavaltiossa lauantaina paikallista aikaa järjestetyssä tapahtumassa selkeästi, millaista poliittista tulevaisuutta hän voisi tavoitella.

Republikaaneja edustava entinen presidentti on vähintäänkin antanut ymmärtää, että hän saattaisi pyrkiä takaisin presidentiksi vuoden 2024 vaaleissa.

Trump toisti jälleen lauantaina väitteensä, jonka mukaan hän voitti viime marraskuun presidentinvaalit, mutta joutui syrjäytetyksi ääntenlaskennan petoksen vuoksi.

– Saatamme joutua voittamaan Valkoisen talon (eli pääsyn presidentiksi) kolmannen kerran. Se on mahdollista, hän sanoi Ohion Wellingtonissa.

Trump tuttuun tyyliin liukui puheessaan vauhdilla aiheesta toiseen. Esille pääsivät niin maahanmuutto, rikollisuus, aseoikeudet kuin Afganistan ja Irankin.

Lauantain esiintymisen toistuva viesti oli, että demokraatteja edustava nykyinen presidentti Joe Biden on katastrofi.

– Joe Biden tuhoaa kansakuntamme silmiemme edessä, Trump syytti.

Trump pyrkii kostamaan

75-vuotias Trump on pitänyt viime aikoina suhteellisen matalaa profiilia.

Presidentin vaihtumisen yhteydessä tapahtui kuolonuhreja vaatinut kongressitalon valtaus. Trumpia syytettiin kapinaan yllyttämisestä, mutta senaatti vapautti hänet.

Tuolloin kymmenen republikaania äänesti Trumpia vastaan. Nyt ex-presidentti pyrkii kostamaan niille republikaaneille, jotka olivat äänestämässä häntä syytteeseen. Trump tukee häntä vastustaneiden kongressin republikaanien haastajia puolueessaan välivaaleissa, jotka pidetään ensi vuonna.

Trumpin Save America PAC eli poliittinen toimintakomitea ilmoitti, että Ohion tilaisuus oli ensimmäinen monista ex-presidentin esiintymisistä kongressiehdokkaiden tueksi sekä Trumpin "hallinnon tavoitteiden ja saavutusten tukemiseksi".

Trump on edelleen perin suosittu republikaanien kannattajakunnassa. Jos hän ei pyri takaisin presidentiksi, Trumpin odotetaan yrittävän asemoida itsensä puoluettaan taustalta johtavaksi hahmoksi, eräänlaiseksi kuninkaantekijäksi. Tuo rooli hänellä jo nyt pitkälti onkin.

Konsernilla päällä syyteuhka

Trump palasi valokeilaan samalla, kun häntä uhkaavat vakavat oikeustoimet, kertoi muiden muassa Los Angeles Times . New Yorkissa syyttäjät ilmoittivat Trumpin yrityskonsernille torstaina, että se voi pian saada rikossyytteitä, jotka johtuvat entisen presidentin liikesuhteita koskevasta laajasta tutkimuksesta.

New York Times uutisoi asiantunteviin lähteisiin viitaten, että Trump Organizationia vastaan ​​voitaisiin nostaa syytteitä jo muutaman päivän kuluessa.

Trump Organization -konserniin kuuluu noin 500 yritystä.

Trump on kuitannut konsernia uhkaavat syytteet "noitajahdiksi", jonka tarkoituksena on vahingoittaa häntä poliittisesti.