Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ravintolarajoitukset lievenemässä juhannukseksi, asiakasmäärä- ja aukiolorajoitukset poistuvat lähes koko maasta

Ravintoloiden koronarajoitukset kevenevät torstaina.

Sote-ministeriryhmän esityksen mukaan perustason alueilla asiakasmäärä- ja aukiolorajoitukset poistuvat kokonaan. Käytännössä näillä alueilla ovat jatkossa voimassa vain yleiset velvoitteet koskien hygieniaa ja etäisyyksien pitämistä sekä vaatimus asiakkaiden istumapaikan olemassaolosta sisätiloissa.

Kiihtymisvaiheen alueilla aukiolo on pitenemässä kello 01:een, jolloin anniskelu voi jatkua puolille öin. Terasseilla asiakkailla ei tarvitse olla pöytä- ja istumapaikkaa.

Ravintolarajoitusten kevenemisestä on tarkoitus päättää valtioneuvoston istunnossa keskiviikkona.

Valtaosa alueista jo perustasolla

Toistaiseksi kiihtymisvaiheen rajoitukset ovat voimassa Uudellamaalla, Päijät-Hämeessä ja Kanta-Hämeessä. Epidemiatilanne Kanta- ja Päijät-Hämeessä on kuitenkin parantunut niin, että kumpikin alue on jo tehnyt päätöksen palaamisesta perustasolle.

Muut maakunnat ovat perustasolla.

Tällä hetkellä anniskelu on sallittu kiihtymisvaiheen alueilla kello 22:een asti ja ravintolat saavat olla avoinna kello 23:een asti.

Baareissa käytössä on puolet asiakaspaikoista. Ruokaravintoloissa on käytössä 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Jokaisella asiakkaalla tulee edelleen sisätiloissa olla oma istumapaikka pöydän tai muun tason ääressä. Ulkoterasseilla jokaisella asiakkaalla pitää olla oma istumapaikka ja etäisyyksien pitämisestä on huolehdittava. Asiakaspaikkojen rajoitukset eivät koske ulkoterasseja.

Ravintola-alan etujärjestö MaRa pitää rajoitusten kevennyksiä riittämättöminä.

– Myös Uudeltamaalta olisi pitänyt poistaa rajoitukset perustason tapaan. Uudenmaan ravintoloiden osuus koko Suomen ravintoloiden liikevaihdosta ja työllisyydestä on yli 40 prosenttia. Tartunnat ovat vähentyneet myös Uudellamaalla ripeästi ja huomattavasti, toimitusjohtaja Timo Lappi sanoi tiedotteessa.