Nordea: Lähes neljä viidestä säästää tai sijoittaa varojaan

Lähes 80 prosenttia suomalaisista säästää tai sijoittaa varojaan, ilmenee Nordean teettämästä tutkimuksesta. Miehet ovat naisia ahkerampia säästäjiä ja sijoittajia. Korona ei ole vaikuttanut useimpien säästämiseen ja sijoittamiseen.

Nordean mukaan suomalaiset ovat viime vuosina aktivoituneet säästämisen ja sijoittamisen suhteen. Tuoreen tutkimuksen mukaan säästetyt tai sijoitetut varat ovat nousseet 4 000 euroon, eli ne ovat kaksinkertaistuneet lähes 4 000 euroon vuodesta 2018.

Tilisäästäminen on tutkimuksen mukaan edelleen yleisin säästämisen muoto, mutta yli puolet säästää myös rahastoihin.

– Perinteisen asuntosäästämisen rinnalla tehdään sijoituksia myös osakkeisiin ja rahastoihin. Viimeisen viiden vuoden aikana asuntolainaa ottaneista jopa yhdeksän kymmenestä säästää tai sijoittaa muihin kohteisiin asuntolainan lyhennyksen ohella, kertoo Nordean ekonomisti Juho Kostiainen tiedotteessa.

Erityisesti nuoret aikuiset ovat aktivoituneet

Kostiaisen mukaan on hyvä, että varallisuutta kerrytetään monipuolisesti. Erityisesti nuoret aikuiset ovat aktiivisia säästäjiä ja sijoittajia. Peräti 88 prosenttia 25–30-vuotiaisista ilmoittaa sijoittavansa ja säästävänsä.

Nordean sijoituspalveluista vastaava johtaja Tanja Eronen kertoo laittaneensa ilolla merkille nuorten aktivoitumisen.

– Vaikuttaa siltä, että taloustaidoista ja rahapuheesta on tullut nuorten keskuudessa hyväksytympää julkisen keskustelun ja sosiaalisen median myötä, Eronen sanoo.

Hänen mukaansa nuoret myös käyttävät sujuvasti erilaisia digitaalisia alustoja kuten mobiilipankkia.

Kyselytutkimukseen vastasi runsas tuhat 18–79-vuotiasta suomalaista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut