Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Pohjois-Korean Kim myönsi: Maan ruokatilanne "tiukka"

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on myöntänyt, että maan elintarviketilanne on "tiukka". Kimin lausunnon uutisoivat maan valtiolliset tiedotusvälineet keskiviikkona.

– Ihmisten ruokatilanne on nyt kiristymässä. Maatalousala ei täyttänyt viljantuotantosuunnitelmaa viime vuoden taifuunin aiheuttamien vahinkojen vuoksi, Kim sanoi hallitsevan työväenpuolueen keskuskomitean täysistunnossa.

Kim pyysi toimenpiteitä luonnonkatastrofien vaikutusten minimoimiseksi. Hän sanoi, että hyvän sadon varmistaminen on "etusijalla".

Viime vuonna Pohjois-Korean pulmia lisäsi joukko kesämyrskyjä ja tulvia.

YK:n hätäaputoimiston (OCHA) tiedottaja arvioi, että koronapandemian vaikutus on "todennäköisesti pahentanut" Pohjois-Korean humanitaarista tilannetta. OCHA:n tiedottajan mukaan noin 10,6 miljoonaa ihmistä maassa tarvitsee apua.

Koronatartuntoja vai ei?

Keskuskomitean kokouksessa oli nyt esillä myös koronaviruspandemian pitkittynyt luonne, Pohjois-Korean virallinen KCNA-uutistoimisto kertoi. Maa on väittänyt pitkään pandemian aikana, että sen alueella ei ole koronaviruksen tartuntoja.

Köyhälle Pohjois-Korealle on asetettu useita kansainvälisiä pakotteita sen aseohjelmien vuoksi. Maa on kehittänyt sekä ydinasetta että ballistisia ohjuksia.

Eristäytynyt kommunistinen Pohjois-Korea kärsi 1990-luvulla Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen tuhoisasta nälänhädästä, jossa sadattuhannet kuolivat. Maan elintarvikepulaa on luonnehdittu krooniseksi.

Pohjois-Koreassa on runsaat 25 miljoonaa asukasta.