Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sanoma julkaisi kohua herättäneen Yle-kantelunsa EU-komissiolle – kantelun on pelätty vaarantavan nykymuotoisen Yle Areenan toiminnan

Sanoma Media Finland on julkaissut EU-komission kilpailuviranomaiselle Ylestä tekemänsä valtiontukikantelun .

Toukokuussa tehty kantelu herätti kohua, sillä sen pelättiin vaarantavan nykymuotoisen Yle Areenan toiminnan.

Sanoman mukaan valtiontukikantelu avaa juridisia epäkohtia Suomen valtiontukisääntelyn noudattamisessa ja Ylen julkisen palvelun tehtävän määrittelyssä.

Sanoman mukaan se haluaa kantelullaan saada selkeyden Yleä koskevaan lainsäädäntöön ja varmistaa kotimaisen tv-markkinan elinvoimaisuuden edellytykset jatkossa. Ylen sääntelyssä tulee Sanoman mukaan ottaa huomioon sen vaikutus muuhun markkinaan.

Sanoma pyytää valtiontukikantelullaan EU-komission kilpailuviranomaista tutkimaan, toimitaanko Suomessa EU:n valtiontukisääntelyn mukaisesti.

– Teksti-tv:n aikakaudelta peräisin oleva yleisradiolaki ei vastaa nykyistä nopeasti kehittyvää digitaalista ja monikanavaista mediamarkkinaa eikä sen tuomia tarpeita uusille palveluille, Sanoma kirjoittaa tiedotteessaan.

Sanoma Media Finland on STT:n enemmistöomistaja.