Vaalien suurimmiksi ääniharaviksi kiilanneet Marinin edelle kokoomuksen Valtonen ja Vartiainen

Kun Helsingissä oli puoli yhdentoista jälkeen vaali-iltana laskettu 62,7 äänistä noin puoli yhdentoista aikaan illalla, kärjessä oli muun muassa kansanedustaja, kokoomuksen varapuheenjohtaja Elina Valtonen. Mikko Stig / LEHTIKUVA

Maiju Ylipiessa / STT

Maan määrällisesti suurimmat ääniharavat näyttävät kuntavaaleissa löytyvän jälleen Helsingistä.

Kun Helsingissä oli puoli yhdentoista jälkeen vaali-iltana laskettu 62,7 äänistä noin puoli yhdentoista aikaan illalla, kärjessä olivat kansanedustaja, kokoomuksen varapuheenjohtaja Elina Valtonen noin 11 600 äänellä sekä kokoomuksen pormestariehdokas, kansanedustaja Juhana Vartiainen (kok.) lähes 11 300 äänellä.

Koko maan suurimpien ääniharavien joukkoon näytti nousevan myös Jussi Halla-aho (ps.), jolla oli koossa Helsingissä noin 10 100 ääntä.

Apulaispormestari Nasima Razmyar (sd.), oli kerännyt noin 5 200 ääntä, pormestariehdokas Anni Sinnemäki (vihr.) vajaat 5 000 ääntä ja Minja Koskela (vas.) vajaat 4 400 ääntä.

Kansanedustajat kahmivat ääniä suurissa kaupungeissa

Pääministeri Sanna Marin (sd.) näytti myös nousevan yhdeksi kuntavaalien suurimmista ääniharavista. Marin oli kerännyt lähes 10 500 ääntä, kun Tampereella oli kaikki äänet laskettu.

Tampereella toinen selkeä ääniharava Marinin lisäksi oli kansanedustaja, ex-pormestari Anna-Kaisa Ikonen (kok.), jolla oli koossa noin 5 000 ääntä, kun lähes kaikki äänet oli laskettu. Kokoomuksen toinen pormestariehdokas Tampereella on Kalervo Kummola, joka oli jäämässä selvästi Ikosen taakse.

Turussa suurimmat äänisaaliit olivat keränneet vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson vajaalla 3 700 äänellä sekä kansanedustaja Aki Lindén (sd.), kumpikin noin 3 500 äänellä.

Kansanedustaja Ville Tavio (ps.) oli seuraavana kannoilla noin 2 800 äänellä.

Espoossa ääniharavina erottuivat iltakymmenen aikaan kansanedustaja Kai Mykkänen (kok.) sekä kansanedustaja Maria Guzenina (sd.).

Vantaalla kärjessä olivat kansanedustaja Antti Lindtman (sd.) ja kansanedustaja Sari Multala (kok.).

Porin ääniharaviksi näyttivät iltakymmenen aikaan nousevan aluetutkija, johtava asiantuntija Timo Aro (vihr.) sekä perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru.

Oulussa kärkiehdokas oli puoli yhdentoista aikaan kansanedustaja Hanna Sarkkinen (vs.). Lahdessa kärjessä oli kansanedustaja Rami Lehto (ps.).

Kuopiossa äänikuninkaaksi oli nousemassa kansanedustaja Marko Kilpi (kok.). Jyväskylän ääniharava näytti olevan kansanedustaja Bella Forsgrén (vihr.).

Kaikki ministerit menossa läpi

Kuntavaaleissa olivat ehdolla kaikki hallituksen ministerit lukuun ottamatta ulkoministeri Pekka Haavistoa (vihr.). Kaikki ministerit näyttivät olevan menossa läpi valtuustoihin.

Paikallisiksi kärkinimiksi näyttivät nousevan esimerkiksi oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) Pietarsaaressa sekä valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) Oripäässä.

Kansanedustajista omaa valitsijayhdistystään edustava Ano Turtiainen oli jäämässä ulos Juvan kunnanvaltuustosta.

Helsingissä kansanedustaja Tom Packalén (ps.) näytti jäävän varasijalle.

Urheilijoista esimerkiksi jalkapalloilija Timo Furuholm (vas.) oli menossa selvästi läpi Turussa, kun taas jääkiekkovaikuttaja Juhani "Tami" Tamminen (kesk.) ei ollut yltämässä valtuustoon. Tampereella oli menossa läpi valmennuspäällikkö, ex-pituushyppääjä Tommi Evilä (kok.).

--

Juttua korjattu 14.6. klo 0.32: Juhana Vartiaisen ja Jussi Halla-ahon äänimäärät olivat väärin päin.

Kommentoi