Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sairauspäivärahahakemusten käsittelyajat ovat pidentyneet Kelassa

Sairauspäivärahahakemusten käsittelyyn kuluu Kelassa tällä hetkellä keskimäärin 25 päivää tavoitteena olevan noin 21 päivän sijasta.

Ruuhka koskee sairauspäivärahaa, osasairauspäivärahaa ja tartuntatautipäivärahaa.

– Hakijoiden kannattaa varautua siihen, että hakemuksen käsittely kestää 10–40 päivää. Sairauspäivärahan ja tartuntatautipäivärahan hakemuksia on tällä hetkellä ratkaistavina yhteensä noin 55 000, kertoo etuusjohtaja Antti Jussila Kelan tiedotteessa.

Suurin syy käsittelyaikojen pidentymiseen on tartuntatautipäivärahahakemusten suuri määrä. Kelaan on tullut tänä vuonna jo yli 84 000 tartuntatautipäivärahahakemusta. Ennen koronaepidemiaa hakemuksia tuli joitakin satoja vuodessa.

Ruuhkan odotetaan hellittävän lähiviikkoina. Sairauspäiväraha- ja tartuntatautipäivärahahakemusten käsittelyyn rekrytoitiin 60 uutta asiantuntijaa toukokuun alussa.

Jussila kuitenkin arvioi, että lähestyvä lomakausi vaikuttaa siten, ettei ruuhkaa täysin saada purettua kesän aikana.

Iso osa sairauspäiväraha- ja tartuntatautipäivärahahakemuksista tulee työnantajilta, jotka maksavat työntekijöille palkkaa sairausloman tai koronakaranteenin ajalta. Kela maksaa sairauspäivärahan työnantajille.