Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Intian talous supistui rajusti koronan seurauksena

Intian kansantalous kutistui 7,3 prosenttia vuoden 2020 alusta tämän vuoden maaliskuun loppuun, kertoo maan tilastoviranomainen. Kyseessä on ollut pahin taloustaantuma sitten Intian itsenäistymisen vuonna 1947.

Pandemian seurauksena noin 230 miljoonan intialaisen päivittäiset tulot laskivat alle köyhyysrajan, eli 375 rupian (4,25 euroa). Maan talous lähti pieneen nousuun viime vuoden lopulla kun koronarajoituksia purettiin, mutta takapakkia on tulossa, koska koronatartunnat räjähtivät käsiin huhti- ja toukokuussa.

Koronan toinen aalto on vaatinut yli 160 000 henkeä kahdeksan viikon aikana. Se on johtanut laajoihin rajoitustoimiin ja noin 7,3 miljoonaa ihmistä on menettänyt työpaikkansa pelkästään huhtikuun aikana. Vaikutukset ovat rajut maassa, jossa 90 prosentilla työvoimasta ei ole mitään sosiaali- tai työttömyysturvaa. Monet jäävät myös valtion hätäavun ulkopuolelle.

Pääministeri Narendra Modin hallitus ei toistaiseksi ole ilmoittanut mistään uusista elvytystoimista.